Vandaag, 5 oktober, Nationale Snipperdag 2016

PERSBERICHT

Vandaag, 5 oktober, Nationale Snipperdag 2016

Vandaag kunnen bedrijven én particulieren al hun vertrouwelijke oude archieven, administratie en/of klantgegevens GRATIS inleveren en veilig laten vernietigen bij 4 locaties van Reisswolf tijdens de 9e Nationale Snipperdag. En......de deelnemers steunen hier tevens een goed doel mee, want voor iedere kilo vertrouwelijk papier die wordt aangeleverd, doneert Reisswolf een bedrag aan Stichting Nationale Boomfeestdag, die al bijna 60 jaar (miljoenen) kinderen bomen laat planten op de traditionele derde woensdag in maart. Vorig jaar werd er ruim Euro 3.500 gedoneerd.

Stichting Nationale Boomfeestdag is dit jaar voor de derde maal het goede doel, omdat papier en bomen in elkaars verlengde liggen. De traditie om kinderen door het planten van bomen de waarde van natuur voor een duurzame wereld bij te brengen, spreekt Reisswolf enorm aan. Ook het feit dat de stichting niet zondermeer negatief tegenover het kappen van bomen staat, maar de kinderen leert dat bomen kappen mag... mits er bomen voor terug geplant worden en deze bomen komen uit goed beheerde bossen, maakte de keuze makkelijk.

Papier wordt gemaakt van bomen uit gecertificeerde productiebossen. Het papier dat Reisswolf vernietigt, wordt gerecycled en gebruikt als grondstof voor de productie van nieuw kantoorpapier. Ofwel: ook Reisswolf draagt, net als de Boomfeestdag, bij aan een duurzame wereld.

Vanaf 10:00 uur kan men papier inleveren op de 4 locaties en om 17:30 uur krijgt Boomfeestdag-voorzitter Onno Hoes een cheque overhandigd door de Reisswolf-directeur Freerk Potze. Er wordt een hogere opbrengt verwacht dan vorig jaar, omdat steeds meer particulieren meedoen en bedrijven het doel sympathiek vinden.

De inleveradressen zijn:
- Wognum (Spoorstraat 5), Noord-Holland
- Hengelo (Parelstraat 9), Overijssel
- Heesch (Zoggelsestraat 7), Noord-Brabant
- Scheemda (Haven Z.Z. 22), Groningen
De Snipperdag start om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
Aanmelden of inschrijven is niet nodig. Iedereen kan vrijblijvend langskomen om hun vertrouwelijke documenten te laten vernietigen door Reisswolf.

Reisswolf is de specialist in opslag, vernietiging en digitalisering van archief, vertrouwelijke documenten en overige data. De vertrouwelijke gegevens van klanten worden volgens de strengst geldende veiligheidsnormen behandeld. Daarnaast wordt het vernietigd papier gerecycled en ingezet als grondstof voor de productie van nieuw kantoorpapier.

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (8 t/m 10 jaar) inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door hen de wondere wereld van bomen te laten beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving én worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen. De Stichting organiseert daarom al 60 jaar, rond het begin van lente, de "Nationale Boomfeestdag". Het streven is om elk kind voor zijn of haar 10e levensjaar minimaal één eigen boom te laten planten (One Tree per Child).

nadere info: - Boomfeestdag, Peter Derksen : 06 - 53 35 90 46
- Reisswolf, Caroline van Houten: 0597 - 46 71 73

Stichting Nationale Boomfeestdag

plaats:
Tilburg
website:
http://www.boomfeestdag.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234