Beste Werkgevers 2016 bekend

Beste Werkgevers 2016 bekend
Ontknoping grootste werkgeversonderzoek van Nederland

ZLM Verzekeringen, Vanderlande, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep zijn vandaag uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2016. Effectory en Intermediair maakten de winnaars bekend tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam.

Waar blinken de Beste Werkgevers in uit?
De Beste Werkgevers scoren op essentiële onderdelen beter dan andere organisaties. De winnaars scoren hoog op organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, ontvangen van waardering, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden. Zo zijn de medewerkers van ZLM Verzekeringen erg tevreden over de organisatie. Hier scoort ZLM een 9,1. Vanderlande scoort op zijn beurt een 8,8 op organisatietrots, terwijl Stichting Sint Jozefoord met een 8,7 uitblinkt in achter de doelstellingen staan. De medewerkers van Frankelandgroep beoordelen tevredenheid over de werkzaamheden met een 9,1.

Het geheim van goed werkgeverschap
Guido Heezen, oprichter van Effectory, over de geheimen van goed werkgeverschap: "Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn daarbij van groot belang."

Bij organisaties die hoog scoren in het Beste Werkgeversonderzoek is gemiddeld 44,3% van de medewerkers zowel bevlogen als betrokken. Bij andere organisaties is dat 33,4%. Volgens Heezen produceren bevlogen én betrokken medewerkers tot een factor drie meer dan andere medewerkers. Goed werkgeverschap draagt er aan bij dat talent binnen de organisatie optimaal wordt benut en dat talentvolle mensen van buiten worden aangetrokken.


De Beste Werkgevers van Nederland:

Profit minder dan 1000 medewerkers: ZLM Verzekeringen - 8,5
Profit meer dan1000 medewerkers: Vanderlande- 8,0
Non-profit minder dan1000 medewerkers: Stichting Sint Jozefoord- 8,6
Non-profit meer dan1000 medewerkers: Frankelandgroep- Score 8,9

Overzicht branchewinnaars
Naast deze grote winnaars is er dit jaar extra aandacht voor de branchewinnaars. Dit zijn de Beste Werkgevers per branche:


Energie, water en telecom Geas Energiewacht 8,3
Financiële dienstverlening ZLM Verzekeringen 8,5
Groot- en detailhandel IKEA 7,9
Onderwijs Hout- en Meubileringscollege 7,8
Openbaar Bestuur en Veiligheid Samenwerkingsverband Noord-Nederland 8,2
Productie en industrie Vanderlande 8,0
Transport en logistiek Den Hartogh Logistics 7,8
Vrije tijd, reizen en cultuur Hutten 7,6
Woningcorporaties Volkshuisvesting Arnhem 8,1
Zakelijke dienstverlening Bouwend Nederland 7,7
Zorg Frankelandgroep 8,9


Beste Werkgeversonderzoek 2016
Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de zestiende keer uitgevoerd door Effectory en Intermediair om een objectief oordeel te vellen over goed werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek namen 313 organisaties deel en in totaal beoordeelden 224.567 medewerkers hun werkgever. Beste Werkgevers is de grootste en meest betrouwbare lijst van de beste werkplekken in Nederland. Organisaties verdienen een positie op de ranglijst gebaseerd op gedegen onderzoek onder hun eigen medewerkers. Meer informatie over de winnaars en de geheimen van goed werkgeverschap is te vinden in het Beste Werkgevers Magazine 2016.


-EINDE PERSBERICHT-

Beeldmateriaal verkiezing
Rechtenvrij beeldmateriaal kunt u op 4 oktober vanaf 17.15 uur van onze website downloaden.
Rechtenvrij videomateriaal wordt (gratis) ter beschikking gesteld via ANPinOpdracht en staat vanaf 5 oktober 10:00 uur ook op onze website.

Over Effectory
Effectory is Nederlands marktleider op het gebied van medewerkersonderzoek. Het innovatieve medewerkersonderzoek maakt feedback en ideeën van medewerkers op een heldere, leuke en soms confronterende manier inzichtelijk. Elk onderzoek heeft als doel organisaties, teams en medewerkers te stimuleren om zichzelf te verbeteren met behulp van feedback.

Over Intermediair 

Intermediair is hét carrièreplatform voor hoogopgeleiden in Nederland en al meer dan 50 jaar toonaangevend op het gebied van recruitment media. Met het digitale Intermediair Magazine en Intermediair.nl biedt Intermediair inspiratie, informatie, artikelen, testen en tools en het beste vacatureaanbod voor hoogopgeleiden. Intermediair is onderdeel van de Persgroep Employment Solutions.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over het Beste Werkgeversonderzoek en het event op 4 oktober 2016, kunt u contact opnemen met Lysan Pot (Effectory) of Ingrid Spierts (de Persgroep Employment Solutions).

Lysan Pot: 020-3050100 en 06-24648515 of Lysan.pot@effectory.com
Ingrid Spierts: 020-2042590 of i.spierts@persgroep.nl

Rechtenvrij beeldmateriaal kunt u op 4 oktober vanaf 17.15 uur van onze website downloaden.
Rechtenvrij videomateriaal wordt (gratis) ter beschikking gesteld via ANPinOpdracht en staat vanaf 5 oktober 10:00 uur ook op onze website.

Effectory B.V.

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.effectory.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234