Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal label ‘Flatland’

Design-consultancy Jongens van de Tekeningen lanceert tijdens de Dutch Design Week (22 t/m 30 oktober) in Eindhoven het internationale label 'Flatland'. Onder deze naam gaat het bureau haar diensten op de internationale markt aanbieden.

Afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van groei van het team en de organisatie in Nederland."De toegankelijke naam heeft altijd in ons voordeel gewerkt in Nederland, maar steeds vaker lopen we er tegenaan dat het in het buitenland een echte tongbreker is", aldus Nathan Volkers. "Flatland biedt ons het platform om internationaal talent en klanten te trekken".

Bureaus die het faciliteren van ontwerpmethoden in een zakelijke omgeving als kern van hun dienstverlening hebben zijn sterk in opkomst. Ze houden zich bezig met het ontwerpen van diensten en laten bijvoorbeeld processen zien vanuit het klantperspectief (zgn. 'customer journey'). Flatland maakt die methoden tastbaar en toegankelijk met visualisatie. Wij noemen het 'visueel denken', prototyping van abstracte ideeën.

Volkers: "De ontwikkeling illustreert dat 'Dutch Design' al lang niet meer alleen gaat over alleen fysieke producten, maar ook over het proces en misschien wel de mindset die Nederlandse ontwerpers te bieden hebben. Ze passen hun methodieken niet toe op een fysiek product of gebouw, maar op onderwerpen als 'strategie' en 'verandering' bij organisaties. 'Dutch Design Thinking' zou wat dat betreft net zo'n succesvol exportproduct kunnen worden als de fysieke tegenhanger".

Op de Dutch Design Week heeft Flatland een eigen paviljoen en programma en laat het bezoekers ervaren hoe het proces van ontwerpend denken eraan toe gaat. Daarnaast zijn er trainingen en kunnen bezoekers on the spot aan de slag met ontwerpers om hun ideeën te visualiseren.

www.jvdt.nl

Geplaatst in:

JVDT B.V.

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.jvdt.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234