Groot Omaha System Congres op 30 november

Een kans om ervaringen te delen en te horen wat er bereikt is!

Utrecht, 3 oktober 2016 - Het Omaha System is het meest gebruikte classificatiesysteem binnen de thuiszorg. Tijdens het congres krijgt u inzicht in de waarde van het werken met het Omaha System en ziet u wat wij sinds de start in 2014 met elkaar bereikt hebben.

Voor wie
Het congres is speciaal voor zorgmedewerkers, kwaliteitsmedewerkers, managers of bestuurders, opleidingsfunctionarissen en ICT'ers die betrokken zijn bij of meer willen weten over het Omaha System.

Het Omaha System
Met steun van 67 zorgorganisaties, 21 ICT-leveranciers en 22 scholingsbureaus is het Omaha System uitgegroeid tot het meest gebruikte classificatiesysteem binnen de thuiszorg. Deze zorgorganisaties zijn samen aan de slag met de professionalisering van de wijkverpleging door te werken met een classificatie. De organisaties kiezen voor het Omaha System voor het vastleggen van cliëntgegevens omdat het past bij de thuiszorg, overzichtelijk is en gebruiksvriendelijk. Het Omaha System maakt het werk van de wijkverpleegkundige inzichtelijk door eenheid van taal. Er ontstaat door het gebruik van deze classificatie een duidelijk overzicht over cliëntvragen, gewenste resultaten en interventies. Door de ontwikkeling van ECD's is het werken met een classificatie in de dagelijkse zorg mogelijk geworden.
Wijkverpleegkundigen vertellen hun ervaringen, en op grond van de opgedane ervaringen laten we zien wat de mogelijkheden zijn die ontstaan door het werken met deze classificatie.
Karen Martin, grondlegster van het Omaha System zal als gastspreker aanwezig zijn op dit bijzondere congres. Marieke Schuurmans, hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit Utrecht en Chief Nursing Officer, zal aangeven wat het belang is van het werken met classificatiesystemen in de zorg.

Meer informatie
Het congres vindt plaats op 30 november 2016 van 9.00 uur tot 16.30 uur in Reehorst te Ede. Meer informatie over Het Grote Omaha System Congres op: http://www.omahasystem.nl/omaha/agenda-symposium-omaha-system.html

Uitvoeringspartijen
De Stichting Omaha System Support monitort de ontwikkelingen en ondersteunt de implementatie van het Omaha System. Aangesloten zorgorganisaties ontvangen ondersteuning via informatie- en ondersteuningsmateriaal, adviesgesprekken, workshops en kennisdeling met andere zorgorganisaties.

Vilans is de uitvoeringsorganisatie voor de Stichting Omaha System Support

Geplaatst in:

Voor pers- en communicatievragen kunt u terecht bij Clémence Roosen, communicatiemedewerker Vilans: c.roosen@vilans.nl of 06-22601204.
Zie ook www.omahasystem.nl

Omaha System Support

plaats:
Utrecht

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234