Bossers & Cnossen levert technologie aan Nikhef, SURFnet en SURFsara

Bossers & Cnossen uit Groningen gaat de komende twee jaar de compute- & storage-apparatuur leveren voor Nikhef, SURFnet en SURFsara, inclusief benodigde licenties, (besturings-) software, bijbehorend onderhoud en dienstverlening. De overeenkomst biedt de mogelijkheid tot verlenging van tweemaal één jaar. Dit is het resultaat van een Europese aanbesteding die de opdrachtgevers in juni van dit jaar hebben uitgeschreven. De partijen hebben op 30 september 2016 een raamovereenkomst getekend.

Voor SURFsara gaat Bossers & Cnossen de compute- en storage-apparatuur leveren, met uitzondering van de supercomputer en de tape library. Voor Nikhef betreft het de apparatuur die zij gebruiken voor de nationale e-infrastructuur, en voor SURFnet wordt Bossers & Cnossen partner voor de levering van alle compute- & storage-apparatuur. Wat deze aanbesteding bijzonder maakt, is de gezamenlijke voorbereiding van het aanbestedingstraject door de aanbestedende partijen. Hierdoor is het opstellen van de offerteaanvraag en de hierop volgende beoordeling van een hoger niveau geweest en sneller uitgevoerd dan wanneer zij dit ieder apart hadden gedaan.

"De aanbestedende partijen zijn heel blij met het resultaat van deze gunning" zegt
Anwar Osseyran, managing director van SURFsara en lid van het bestuur van SURF. "Bossers & Cnossen past heel goed in het profiel dat wij voor ogen hebben. Ze zijn een deskundige sparringpartner voor Nikhef, SURFnet en SURFsara op het gebied van architectuur en technisch ontwerp en kunnen merkonafhankelijk leveren. Hierdoor kunnen wij eenvoudiger inspelen op de laatste product- en techniekontwikkelingen, en zijn uitbreidingen aan de 'installed base' ook goed mogelijk."

De raamovereenkomsten voor het leveren van compute- en storage-technologie tussen SURFsara, Nikhef, SURFnet en Bossers & Cnossen zijn op 1 oktober ingegaan.
---
Over SURFsara
SURFsara biedt de nationale e-infrastructuur aan onderzoekers bij universiteiten, universitaire medische centra en alle overige onderzoeksinstellingen in Nederland. Zij slaan de brug tussen onderzoek en een geavanceerde ICT. Dat doet SURFsara met wetenschappelijk onderzoek in het DNA en met expertise in High Performance Computing. Experts optimaliseren software en algoritmes voor het versnellen van onderzoek, meer en gedetailleerder onderzoek of visualiseren van onderzoeksresultaten. SURFsara ondersteunt ook onderzoek met duurzame opslag en toegankelijkheid van data voor verwerken en analyseren van grote hoeveelheden data. Zo faciliteren ze wetenschappelijk onderzoek en ontplooien ze innovaties voor het bedrijfsleven.
SURFsara is onderdeel van de coöperatie SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland.
Kijk voor meer informatie op www.surf.nl/surfsara

Over Nikhef
Het Nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef is een samenwerkingsverband tussen de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) en vijf universiteiten: de Radboud Universiteit, de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam. FOM maakt deel uit van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Nikhef coördineert en leidt de Nederlandse experimentele activiteiten op het gebied van (astro)deeltjesfysica. Voor het onderzoek op Nikhef is de ontwikkeling van innovatieve technologieën essentieel. De kennis- en technologietransfer naar derden is een integraal onderdeel van de missie van Nikhef. ICT is een belangrijke activiteit van Nikhef als medeoprichter van de nationale e-infrastructuur. Samen met SURFsara host Nikhef een LHC Tier-1-faciliteit en is een co-locatie voor de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), die hier begon. Nikhef is gevestigd op Amsterdam Science Park.

Over SURFnet
SURFnet zorgt ervoor dat gebruikers in het onderwijs en onderzoek eenvoudig, betrouwbaar en grenzeloos kunnen (samen)werken. Dit doet SURFnet door het leveren van snelle netwerkverbindingen, bieden van vertrouwde toegang tot de best mogelijke ICT-voorzieningen, faciliteren van gepersonaliseerd onderwijs door middel van ICT en het weerbaar maken van gebruikers tegen beveiligingsincidenten en cyberaanvallen.
SURFnet is onderdeel van de coöperatie SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland.
Meer informatie over SURFnet: www.surf.nl/surfnet

Over Bossers & Cnossen
Sinds jaar en dag houdt Bossers & Cnossen zich bezig met ICT-oplossingen. Ze beheersen en beheren het hele speelveld. Van server en storage technologie tot en met het inrichten van complete werkomgevingen in de cloud.
Het landschap van ICT is altijd in verandering en zij veranderen mee. Ze weten wat er leeft en wat er speelt. Hierdoor biedt Bossers & Cnossen aan opdrachtgevers altijd state of the art oplossingen zodat ze verder kunnen groeien.
Kijk voor meer informatie op www.bnc.nl
---

Op de foto vlnr: Stan Bentvelsen (directeur Nikhef), Anwar Osseyran (managing director SURFsara), Jeroen Bos (directeur Bossers & Cnossen) en Erwin Bleumink (algemeen directeur SURFnet)

Fotograaf: Ivar Pel

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met:
Chantal Cassee, hoofd communicatie SURFsara, 06 2387 0050, chantal.cassee@surfsara.nl

SURFsara

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.surfsara.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234