Zedra zet plannen voor groei verder door met de goedkeuring door De Nederlandsche Bank ("DNB") van de overname van het in Nederland gevestigde Allied Corporate Services ("Allied")

LONDON en AMSTERDAM, October 3, 2016 /PRNewswire/ --
- Dankzij de overname kan ZEDRA zijn internationale aanwezigheid verder uitbreiden
na een sterke groei sinds de start   
- Een groter dienstenaanbod in Nederland, waarbij verwacht wordt dat de lokale
activiteiten in de komende 2-3 jaar in omvang zullen verdubbelen.  


ZEDRA, de internationale onafhankelijke specialist op het gebied van trust, corporate services en fund services, kondigt vandaag de afronding aan van de overname van het in Nederland gevestigde Allied Corporate Services ("Allied") na de goedkeuring door De Nederlandsche Bank ("DNB").
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20161003/414270LOGO )

Allied, een onafhankelijke dienstverlener op het gebied van trust en corporate services, gevestigd in Amsterdam, zal opgenomen worden in het groeiende internationale netwerk van ZEDRA, waarbij het zijn zakelijke en particuliere diensten over de hele regio verder zal versterken, met plannen om de omvang van de Nederlandse onderneming in de komende twee tot drie jaar te verdubbelen.
De overname is de meeste recente stap in het groeiplan van ZEDRA. Gedurende de laatste maanden is ZEDRA verder uitgebreid door nieuwe overnames, het aantrekken van nieuwe mensen en het openen van kantoren in de belangrijkste internationale markten. ZEDRA telt nu meer dan 320 medewerkers die verspreid over tien jurisdicties cliënten over de hele wereld bedienen, inclusief Jersey, Guernsey, Isle of Man, de Kaaimaneilanden, Nieuw-Zeeland, Hong Kong, Nederland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
De overname zal waarde toevoegen aan de bestaande klanten van Allied dankzij de internationale reikwijdte, het uitgebreide netwerk en een breed dienstenaanbod.
Het huidige management van Allied, bestaande uit Ramon Zuketto en Peter Luc Oei, blijft aan boord. Met hen beschikt ZEDRA over een schat aan kennis en uitgebreide ervaring binnen de Nederlandse markt om de capaciteiten van de ZEDRA Group in Nederland in de naaste toekomst strategisch verder uit te bouwen. Het volledige team zal bestaan uit Ramon, Peter Luc, Bart de Sonnaville, Erik-Jan Schoop en Tako van Ginkel als ZEDRA Managing Director. Rutger Funnekotter wordt Head of Compliance.
De overname zal ook samenvallen met de opening van ZEDRA's nieuwe kantoor in het World Trade Center, Schiphol, dat uitstekend bereikbaar is voor internationale cliënten en overige relaties.
Niels Nielsen, Group Chief Executive Officer, ZEDRA, gaf als commentaar:  
"We zijn zeer verheugd over het verkrijgen van de goedkeuring van deze overname. Het is een belangrijke stap in de uitvoering van de strategie van ZEDRA en past perfect binnen ons streven om onze onderneming verder te ontwikkelen in zorgvuldig geselecteerde jurisdicties. Voorts staat een verdere uitbreiding van ons netwerk in Nederland bovenaan op de agenda. De combinatie van het lidmaatschap van de Europese Unie en het uitgebreide netwerk van belastingverdragen met een groot aantal landen, maakt Nederland een bijzonder aantrekkelijke jurisdictie voor het vestigen van internationale bedrijfsoperaties.
Tako van Ginkel, Managing Director, Nederland bij ZEDRA, voegde eraan toe:  
Allied heeft een sterke track record in de markt, met een goede reputatie op het gebied van hun specifieke dienstverlening. We zijn ervan overtuigd dat het team van Allied een aanzienlijke waarde zal toevoegen aan onze operaties, zowel hier in Nederland als in het internationale netwerk van ZEDRA, in het bijzonder op het gebied van corporate services. Deze overname versterkt ook ons platform voor verdere groei in Europa en zal op een zinvolle manier bijdragen aan onze plannen om uit te breiden in de toekomst."
Ramon Zuketto en Peter Luc Oei, Managing Directors, Allied Corporate Services, zeiden tot besluit:  
"We zijn zeer verheugd om ons bij ZEDRA te voegen en we zijn ervan overtuigd dat het een uitstekende stap voorwaarts is om deel uit te maken van ZEDRA. Dit samengaan van onze twee groeiende en ondernemende bedrijven wordt gekenmerkt door onze gedeelde expertise en onze passie om klanten hoogwaardig te bedienen en we kijken ernaar uit om de onderneming samen uit te bouwen."
Ga voor meer informatie naar http://www.zedra.com
Over ZEDRA   
ZEDRA is een onafhankelijke en internationale specialist in diensten op het gebied van trust, corporate services en fund services. De onderneming werd overgenomen van Barclays in januari 2016 door een onafhankelijke investeerdersgroep met een ambitieus plan om de onderneming te doen groeien en uit te breiden, en de diensten die het aan klanten over de hele wereld aanbiedt, te versterken. Het heeft op dit moment internationale kantoren in 10 jurisdicties, met inbegrip van Jersey, Guernsey, Isle of Man, de Kaaimaneilanden, Nieuw-Zeeland, Hong Kong, Nederland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
Een team van 320 deskundigen wijdt zich aan het creëren en leveren van maatoplossingen voor klanten. Alles draait om de sterke betrokkenheid van een ervaren team, dat een ondernemende aanpak hanteert om uitstekende dienstverlening te realiseren.
ZEDRA heeft een divers klantenbestand van vermogende particulieren en hun families, internationale bedrijven, institutionele beleggers en ondernemers. Een groep van onafhankelijke particuliere investeerders geeft ZEDRA de flexibiliteit, durf en expertise om de complexe uitdagingen aan te gaan in een juridisch landschap dat constant in beweging is waarbij de hoogste standaarden worden gehanteerd op het gebied van corporate governance.
http://www.zedra.com


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20161003/414270LOGO


ZEDRA


CONTACT: Media-inlichtingen: Guy Stephenson, Nacelle Limited, Tel: +44(0)20 8333 9125, Guy Stephenson: gstephenson@nacelle.co.uk

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234