Persbericht: Help Mady's Pony Paradijs aan een overkapping!

Peins, 3 oktober 2016


Persbericht: Help Mady's Pony Paradijs aan een overkapping!

Mady's Pony Paradijs in het Friese Peins is op zoek naar financiering voor een overkapping van de paardenrijbak. Hiertoe zijn eigenaren Mady en Janco in samenwerking met De Crowdfunding Alliantie een crowdfundactie gestart. Daarmee hopen zij 60.000 euro op te halen. Doordat een overkapping nu ontbreekt kunnen bij regen en wind lessen vaak niet doorgaan.

Al in 2004 waren er oude paarden te vinden op de boerderij van Mady en Janco. Die paarden hadden daar hun rusthuis. Steeds meer kinderen die op de boerderij kwamen helpen wilden ook graag rijles. Een kleine zes jaar later werd daarom Mady's Pony Paradijs opgericht. Er werd een gedraineerde rijbak aangelegd, evenals een gezellige kantine, nette stallen en een georganiseerde zadelkamer. Inmiddels is er plek voor maar liefst 28 paarden en pony's. "Iedere doordeweekse middag zijn er kinderen in de weer met de dieren, en de vraag neemt alleen maar toe," aldus Mady.

Maatschappelijk betrokken
Een deel van de werknemers van Mady's Pony Paradijs heeft een beperking. Er zijn afspraken met enkele gemeenten gemaakt om mensen met een beperking als dagbesteding te laten werken op de boerderij. In het kader van re-integratie worden hierbij sociale vaardigheden aangeleerd. Tevens is Mady's Pony Paradijs een SBB erkend leerbedrijf. Leerlingen uit het MBO kunnen bij Mady's stage lopen en werkervaring opdoen. Al met al zijn er inmiddels tussen de 125 en 150 kinderen en volwassenen die paard- of ponyrijden op de boerderij.

"Door de huidige verbouwing en vergroting van de kantine en het realiseren van een overkapping is de verwachting dat het aantal klanten verdubbeld kan worden naar 250 tot 300. De vergunning voor een overkapping van de rijbak, inclusief zijnetten, is reeds verleend," aldus Mady. "Het zou geweldig zijn als betrokken inwoners uit de regio ons zouden willen helpen met het realiseren van de overkapping. In ruil daarvoor nodigen wij investeerders graag uit voor een gratis les of workshop!'

Mensen die willen bijdragen aan de crowdfundactie kunnen hiervoor terecht op www.crowdfundingalliantie.nl. Alle bijdragen zijn welkom.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mady Kunes. Telefoon:
06-28638041, e-mail: info@madysponypardijs.nl.

De Crowdfunding Alliantie B.V.

plaats:
Peins
website:
http://www.crowdfundingalliantie.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234