Oktober is Stoptober! Samen stoppen met roken, samen sterk.

Oktober is Stoptober! Samen stoppen met roken, samen sterk.

Iedereen die ooit een poging heeft gedaan om te stoppen met roken weet hoe moeilijk dit kan zijn. Jaarlijks doen duizenden mensen zonder succes een stoppoging. Stoptober kan deze mensen ondersteunen. Stoptober is een landelijk initiatief waarbij mensen worden opgeroepen om 28 dagen te stoppen met roken. Samen met duizenden anderen. Als verslavingszorginstelling ondersteunt VNN dit initiatief van harte.

Hoe werkt Stoptober?
Via de app ontvangen mensen elke dag positieve berichten die ze aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. De app biedt afleiding met bijvoorbeeld filmpjes en puzzels. Ook krijgen deelnemers tips wat ze kunnen doen op eventueel moeilijke momenten.

Via social media als Facebook, Twitter en Instagram houden ze contact met medestoppers. Die bieden afleiding op de momenten dat ze dat nodig hebben. Ze kunnen reageren en ervaringen delen. Kortom: via social media ervaren mensen écht wat ‘samen stoppen’ betekent.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.stoptober.nl.

Professionele begeleiding
Voor professionele begeleiding kunnen mensen bij Novae (onderdeel van VNN) terecht. Stoppen met roken wordt makkelijker wanneer ze met iemand praten die hen begrijpt en beschikt over professionele kennis en ervaring op dit gebied. Novae biedt een korte en intensieve leefstijltraining gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT) (veelal gegeven door een GZ-psycholoog). De behandeling kan met medicatie of met nicotinepleisters ondersteund worden (op voorschrift van een verslavingsarts of uw eigen huisarts). Voor meer informatie kunt u kijken op www.novae.nu

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van VNN, bereikbaar via 050 - 364 89 00.

Verslavingszorg Noord Nederland

plaats:
Groningen
website:
http://www.vnn.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234