Persconferentie jaarlijkse Schroders Beleggingsbarometer 6 okt. 9.30u

UITNODIGING PERSBIJEENKOMST donderdag 6 oktober, 9.30 uur in Amsterdam

ONDERZOEK: NEDERLANDSE BELEGGER VOL VERTROUWEN OVER VS ONDANKS VERKIEZINGSONRUST

Schroders zal op donderdagochtend 6 oktober op een persbijeenkomst in het WTC in Amsterdam de resultaten toelichten van het grote jaarlijkse onderzoek door Schroders (uitgevoerd door TNS) naar het sentiment onder de Nederlandse belegger.

Opvallend dit jaar is dat er onder Nederlanders die beleggen, nauwelijks zorg lijkt te bestaan over de strijd om het Amerikaanse presidentschap en dat het land goede beleggingskansen wordt toegedicht. Wel heerst er breed zorg over het beleggingsklimaat en zijn, ondanks de lage rente, sparen en obligatiebeleggen tegen alle verwachting in zeer populair. Opvallend is verder dat de Nederlandse belegger vooral zelf wil beleggen, met name zichzelf vertrouwt en geen enkele behoefte lijkt te hebben aan advies.

*Het onderzoek is dit jaar voor de zesde keer uitgevoerd in opdracht van Schroders door TNS Nipo onder een grote groep particuliere beleggers met een vrij belegbaar vermogen van meer dan 50.000 euro. Dit jaar is een internationaal onderzoek toegevoegd waarin de Nederlandse belegger en zijn mening over zichzelf is vergeleken met buitenlandse beleggers (met ook aandacht voor de beleggingsresultaten).

Donderdag 6 oktober persconferentie 9.30 uur
WTC Amsterdam-Zuid, A Toren, 5e verdieping

Enkele onderwerpen die naar voren komen in het onderzoek:
** Heeft Brexit Nederlandse beleggers geïnspireerd tot een Nexit, of moeten ze er niet aan denken?

** Pensioen: hoe goed voorbereid is de Nederlandse belegger en welke invloed wil hij hebben op zijn pensioenfonds?

** Welke beleggingsregio's kunnen in het komende halfjaar op een toestroom van beleggingsgeld rekenen?

** Amerikaanse markt lijkt een vluchthaven in onzekere tijden

** Hoe verhoudt de Nederlandse belegger (en zijn mening over zichzelf) zich met buitenlandse beleggers? En de resultaten?

** Welke asset classes zijn populair en waarvoor schrikt de belegger terug?

** Hoe populair zijn Nederlandse aandelen nog als beleggingen?

** Beleggen of sparen, wat heeft de voorkeur?

** Meer of minder risico?

** Welke producten hebben de voorkeur: vastgoed, aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of trackers? Een zeer actuele update.

** Welke regio's zijn geliefd en welke uit de gratie, waar ligt het grootste risico, wat zijn de ontwikkelingen in beleggingsfondsen?


Interviews
Michel Vermeulen, algemeen directeur van Schroders Benelux is die dag beschikbaar voor interviews over het onderzoek voor audiovisuele media, en voor een toelichting voor de schrijvende pers.

Het onderzoek en het persbericht kunnen desgewenst van tevoren worden toegestuurd (onder embargo tot de vroege ochtend van donderdag 6-10). Ook is het mogelijk om in de komende dagen (3 tot 5 oktober) alvast een toelichting te krijgen onder embargo, via een gesprek/interview.


Aanmelden
Wilt u zich aanmelden per mail of telefoon als u van plan bent om te komen op donderdag? Graag horen wij van u via frans.gunnink@sharpefinancial.com of +31 6-29 541 542.

Programma:
-WTC (kantoor Schroders), Zuidplein, Toren A, 5e verdieping (bij NS-station Zuid-WTC, parkeergarage ingang Strawinskylaan)
-Donderdag 6 oktober 2015
-Toelichting 9.30 uur - einde uiterlijk 11.00 uur
-Reactie gewenst: frans.gunnink@sharpefinancial.com of +31 6-29 541 542

Schroders

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234