1 oktober: bak een taart voor een oudere

Zoals we op Moederdag iets leuks knutselen voor alle moeders, roept de KBO zoveel mogelijk mensen op om op zaterdag 1 oktober - de Internationale Dag van de Ouderen - een taart te bakken voor een oudere. Deze dag is een eerbetoon aan alle oudere personen op de wereld.

Een taart bakken is voor veel mensen een leuke bezigheid. De KBO geeft hier een mooie boodschap aan mee door op te roepen om een taart te bakken voor een oudere in de eigen omgeving die wel een traktatie verdiend heeft. Bijvoorbeeld omdat hij of zij een moeilijke tijd achter de rug heeft, of juist omdat de oudere jou zo fijn geholpen heeft het afgelopen jaar. Of gewoon, omdat hij of zij zo lief is.

Video
Om te laten zien waar de actie om draait, heeft de KBO een ontroerend videobericht gemaakt dat massaal (ruim 100.000 keer) op Facebook wordt bekeken. Hier wordt jong en oud, man en vrouw opgeroepen mee te doen met de taartenactie op 1 oktober. Uit de vele reacties die de seniorenorganisatie krijgt, lijkt het erop dat er op 1 oktober volop gebakken gaat worden. Dat belooft een fijne verrassing te worden voor veel ouderen.

Stuur een foto op
De KBO roept de bakkers op 1 oktober op om een foto te maken van het leuke eetmoment. De mooiste foto's verschijnen in het magazine Nestor van de KBO. De inzender van de allermooiste foto wint een prachtige taartenworkshop voor twee personen. En er zijn vijf unieke bakschorten voor vijf andere taartenbakkers met de mooiste of meest originele creatie. Meedoen is eenvoudig: bak op zaterdag 1 oktober een taart en eet hem samen op met diegene aan wie je hem geeft. Maak een foto van dat eetmoment en stuur deze met uw gegevens op naar nestor@uniekbo.nl of per post: Nestor, Julianaplein 2, 5211 BC 's-Hertogenbosch.

Deel de online video via https://youtu.be/mwdfljKaJ-g
Kijk voor meer informatie op www.internationaledagvandeouderen.nl

Geplaatst in:

De KBO is met 190.000 leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Wij komen op voor de belangen van senioren. Bijvoorbeeld als het gaat om langer thuis wonen, veiligheid, digitalisering en koopkracht. Daarnaast bieden we onze leden ontmoeting, ondersteuning en aantrekkelijke voordelen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Rob Vos, voorlichter van de KBO via email rvos@uniekbo.nl, per telefoon: 073-6123475 en 06-48766603.

De KBO is met 190.000 leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland.

plaats:
's-Hertogenbosch

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234