Allereerste rolstoeltoegankelijke boomhut opent vandaag

Radio 538 zendt opening live uit

In het Limburgse Valkenburg opent vandaag de allereerste rolstoeltoegankelijke boomhut van Nederland. Hiermee wordt een langgekoesterde droom van de 11-jarige Sayen werkelijkheid. De boomhut staat in de tuin van de Kindervallei, een van de drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Radio 538 ochtendprogramma Evers Staat Op zendt de opening live uit. Want het waren de luisteraars van Evers Staat Op die de benodigde 30.000 euro voor deze boomhut bijeenbrachten.

Droom komt uit: spelen net als ieder ander kind
De boomhut is het idee en dé droomwens van Sayen, die zelf in een rolstoel zit. Zij mag dan ook de echte openingshandeling verrichten. Sayen schetste "haar" hut samen met haar 14-jarige zus Faye. Daarmee gingen ze naar De Kindervallei. Het uiteindelijke ontwerp is van designer Suzanne van Ginneken. Sayen is beretrots: "Echt ongelooflijk gaaf dat mijn droomwens er gekomen is. Nu kan ik eindelijk óók het gevoel hebben hoe het is om hoog in een boom te spelen. En niet alleen ik, maar ook alle andere kinderen die in een rolstoel zitten."

Aangepaste speeltuin met rolstoelsjeesbaan
De boomhut komt te staan in de geheel aangepaste speeltuin De Vlindertuin op het terrein van het vakantiehuis aan de Valkenburgse Geul. Het geld voor onder meer een aangepaste drakenzandbak, een rolstoelsjeesbaan, rolstoelbasketbalveld en een rolstoeldraaimolen is bijeengebracht door zakelijke en particuliere sponsoren. Gasten van De Kindervallei en ook de scholieren van de nabijgelegen mythylschool kunnen er naar hartenlust spelen.

Ongehinderd spelen is van onschatbare waarde
Miranda Noorlander, directeur/bestuurder a.i. van het Ronald McDonald Kinderfonds: "Het welzijn van kinderen is een van onze kernwaarden. We zijn de luisteraars van Radio 538 dan ook enorm dankbaar. Ongehinderd spelen is voor kinderen met een (meervoudige) beperking niet altijd vanzelfsprekend, maar net zoals voor hun gezonde leeftijdsgenootjes van onschatbare waarde. Het helpt hen om hun beperking even te vergeten, en het stimuleert hun ontwikkeling."

Evers Staat Op
Het populaire Radio 538 programma Evers Staat Op verbond zich vorig jaar aan de boomhut voor de Kindervallei. Het programma vierde zijn vijftienjarig bestaan met een vijftien uur durende marathonuitzending. Daarin werd het geld voor de boomhut ingezameld. Het bedrag kwam tot stand dankzij stoelverkoop en een sms-actie. Edwin Evers: "Het is heel gaaf dat we deze boomhut samen met de luisteraars van Radio 538 mogelijk hebben gemaakt. Ik vind het bijzonder dat we vandaag ook vanuit de Kindervallei uitzenden en bij opening aanwezig zijn."

Over Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van 13 Huizen vlak bij het ziekenhuis, 12 Huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn en 3 vakantiehuizen voor chronisch zieke kinderen en kinderen met een (meervoudige) beperking. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

Voor meer informatie over de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds:
www.ronaldmcdonaldvakantie.nl

Noot voor de redactie, niet ter publicatie

Voor meer informatie, foto's of interviewaanvragen neemt u contact op met Godelief Swank, persvoorlichter van het Ronald McDonald Kinderfonds: g.swank@kinderfonds.nl of 06-547 619 48.

Geplaatst in:

Voor meer informatie, foto's of interviewaanvragen neemt u contact op met Godelief Swank, persvoorlichter van het Ronald McDonald Kinderfonds: g.swank@kinderfonds.nl of 06-547 619 48.

Voor meer informatie over de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds:
www.ronaldmcdonaldvakantie.nl

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Valkenburg aan de Geul

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234