Ingrid Thijssen (Alliander NV) benoemd tot Topvrouw van het jaar 2016

Ingrid Thijssen (Raad van Bestuur Alliander NV) benoemd tot Topvrouw van het jaar 2016

Eindhoven, 29 september 2016 - Ingrid Thijsen, Lid Raad van Bestuur Alliander NV en COO, is na een spannende eindstrijd benoemd tot Topvrouw van het jaar 2016. Zij ontving donderdagavond de bijbehorende prijs uit handen van juryvoorzitter Pamela Boumeester. De andere kanshebbers waren Claudia Zuiderwijk-Jacobs, CEO van de Kamer van Koophandel, en Cathelijne Broers, Directievoorzitter van de Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam.
Tijdens een diner met ruim 200 gasten, vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven, non-profit en overheid, werd niet alleen de Topvrouw van het jaar bekend gemaakt, maar ook de Young Talent award uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent t/m 31 jaar.

Eeke Olijve-van den Brink, Directeur Relatiemanagement ABN AMRO MeesPierson, heeft de Young Talent Award 2016 gewonnen. Zij ontving de bijbehorende trofee uit handen van juryvoorzitter Jet de Ranitz.

Sinds 2011 wordt deze award uitgereikt gekoppeld aan de Verkiezing Topvrouw van het jaar. De verkiezing van de Topvrouw van het jaar vindt dit jaar al voor de twaalfde keer plaats.

De Stichting Topvrouw van het jaar wil met deze beide verkiezingen vrouwelijk talent de aandacht geven die het verdient. Het biedt succesvolle vrouwen een platform om zichtbaar te zijn en als rolmodel te kunnen fungeren voor andere jonge vrouwen.


Het oordeel van de jury
De 5-koppige jury, onder voorzitterschap van Pamela Boumeester, had de lastige taak om de Topvrouw 2016 te benoemen. Voor de verkiezing Topvrouw van het Jaar waren tien topvrouwen genomineerd. Op basis van aangeleverde informatie waren Ingrid Thijssen, Claudia Zuiderwijk-Jacobs en Cathelijne Broers gekozen tot finalisten. Zij moesten de jury in een persoonlijke presentatie overtuigen waarom zij de titel Topvrouw van het jaar 2016 het meest verdienden. Uiteindelijk is de keuze op Ingrid Thijssen gevallen.

Ingrid Thijssen wordt in het juryrapport geprezen omdat, met haar keuze voor uitdagingen, haar lef en verbindende leiderschapsstijl waarmee zij een belangrijke rol vervuld in een door mannen gedomineerde wereld en een branche met een grote maatschappelijke relevantie waar vrouwelijk leiderschap onontbeerlijk is, de jury ervan heeft kunnen overtuigen dat zij als rolmodel een inspirerend voorbeeld kan zijn voor jonge vrouwen - en mannen - en dan niet alleen in haar eigen organisatie, aldus Pamela Boumeester, juryvoorzitter.

Bevordering van diversiteit
Belangrijk criterium voor de verkiezing is in welke mate de finalisten zich hebben ingezet om de diversiteit in de eigen organisatie te bevorderen. Andere criteria waarop de jury lette waren onder andere de span of control, de zwaarte van de functie met de behaalde resultaten en de rol in innovatie in de organisatie.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topvrouwvanhetjaar.nl

Geplaatst in:

Voor interviewverzoeken of meer informatie neemt u contact op met Truus de Rooij, Stichting Topvrouw van het jaar.
Telefoon 06-28442720
E-mail truusderooij@topvrouwvanhetjaar.nl

Stichting Topvrouw van het jaar

plaats:
Eindhoven

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234