Burgemeester Bolsius van Amersfoort laat een eigen kinderboek zwerven

1000den kinderboeken beginnen zwerftocht op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Deventer, 29 september 2016 - In Amersfoort kijkt iedereen woensdag 5 oktober verrast op als de ZwerfboekBende in een treintje de stad binnenrijdt. Het is dan namelijk Nationale Kinderzwerfboekdag! De Bende geeft het goede voorbeeld en laat kinderboeken zwerven op verschillende plaatsen in de stad. Zodat vele kinderen de kans krijgen om een boek te lezen. Ook Burgemeester Bolsius zal een boek uit zwerven sturen. Wie o wie vindt zijn boek?

Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, ontving de afgelopen weken honderden aanvragen uit het hele land voor zwerfstickers en informatiepakketten. KinderzwerfboekStations, kinderdagverblijven, basisscholen, buurtcentra, bedrijven, uitgeverijen en leesfanaten doen mee. Dit doen zij door kinderboeken te laten zwerven op 5 oktober. Want ondanks goede initiatieven als de Kinderboekenweek kunnen in Nederland nog heel veel kinderen niet lezen omdat ze geen boeken hebben of toegang tot boeken hebben. Lezen is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind en staat aan de basis van hun persoonlijke ontwikkeling. Kinderzwerfboek roept ouders en kinderen op om boeken die gelezen zijn en thuis eenzaam in de kast staan, te laten zwerven, zodat alle kinderen in Nederland boeken kunnen lezen.

ZwerfboekBende in actie
Op de Nationale Kinderzwerfboekdag, tevens de start van de Kinderboekenweek, trekt de ZwerfboekBende het land in. Het thema van de Kinderboekenweek is 'Voor altijd jong', daarom bestaat de Bende dit jaar uit kinderen, oma's en opa's! De Bende brengt dit jaar een bezoek aan Amersfoort. Daar toeren zij rond met een treintje vol met boeken, bezoeken Burgemeester Bolsius, openen een KinderzwerfboekStation en delen zoveel mogelijk zwerfboeken uit aan alle kinderen die zij tegenkomen. De toer eindigt bij DierenPark Amersfoort. En... aan het einde van de middag zal, bij goed weer, een groot aantal boeken op een wel hele bijzondere en ludieke wijze beginnen aan hun zwerftocht... komt dat zien!

Geplaatst in:

Redacties zijn welkom om op 5 oktober de ZwerfboekBende te volgen. In het treintje is plaats gereserveerd voor persvertegenwoordigers. Voor meer informatie: Pascale van Amelsfoort, 06 5426 8031 en Annemarie Schouten, 06 1286 2014.
Voor meer informatie over Kinderzwerfboek: www.kinderzwerfboek.nl

Programma en route ZwerfboekBende:
13u Vertrek ZwerfboekBende vanaf Matchpoint, Stationsplein 14/Berkenweg
13.15 u Basisschool (De Kubus, Noordewierweg 235)
Opening van een KinderzwerfboekStation
13.45 u Verkeerstuin met Burgemeester Bolsius (Soesterweg 312)
De Burgemeester stuurt een eigen kinderboek uit zwerven
14.30 u Speeltuin Rivierenwijk (Dollardstraat)
15.00 u Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224
17.00 u Start van een wel heel bijzondere en ludieke zwerftocht van boeken
Neem contact op met Annemarie Schouten (06 12862014) voor de definitieve startlocatie van de luchtballonvaart.

Informatie over de initiatiefnemers:
Nationaal Fonds Kinderhulp (www.kinderhulp.nl)
Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het Nationaal Fonds Kinderhulp Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of zwemles mogelijk te maken.

Kinderzwerfboek (www.kinderzwerfboek.nl)
Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen.
Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op www.kinderzwerfboek.nl.

Kinderzwerfboek-Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Deventer

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234