Gelderse uitjes het duurst in 2016

Dagje uit met het gezin kost gemiddeld Euro 50,-

ROOSENDAAL, 20160929 -- Inwoners van Gelderland waren het afgelopen seizoen gemiddeld het duurst uit voor een bezoek aan een pretpark, dierentuin of familiepark. Dit berekende uitjeswebsite Dagtripper.nl. Een uitje voor een gezin, inclusief het parkeren van een auto, kostte gemiddeld Euro 59,20. In Noord Holland betaalt hetzelfde gezin gemiddeld 43 euro. Groningse gezinnen zijn zelfs nóg minder kwijt, al is de keuze in de noordelijke provincie beperkt.

Duurste uitjes
Een gezin met twee kinderen en een auto is bij vier pretparken en één dierentuin meer dan 100 euro kwijt. Een bezoek aan de Efteling is Nederland's duurste dagje uit, met een totale gezinsprijs van Euro 148,-. Als de toegangsprijs wordt omgerekend naar de prijs per uur, op basis van de reguliere openingstijden in het hoogseizoen, is Wildlands Zoo Emmen echter nog iets duurder. Een gezin betaalt Euro 15,13 per uur voor een bezoek aan de zogenaamde 'Adventure Zoo'.

Parkeren steeds duurder
Wie met de auto naar een pretpark of dierentuin gaat, moet steeds dieper in de buidel tasten. Pretparken spannen de kroon, met een gemiddeld parkeertarief van Euro 7,70 per auto. Bij een dierentuin ben je gemiddeld 3 euro kwijt voor een parkeerkaartje. De Efteling en Wildlands Zoo Emmen rekenen het meeste voor het parkeren, met een tarief van Euro 10,- per auto.

Opvallend genoeg ben je in de provincies Gelderland en Zuid Holland gemiddeld zo'n vier euro kwijt voor het parkeren van een auto, terwijl dit bij alle Friese en Groningse dierentuinen en familieparken geheel gratis is.


Meer informatie is te vinden op https://www.dagtripper.nl/blog/gelderse-uitjes-het-duurst-in-2016/

Dagtripper.nl

plaats:
ROOSENDAAL

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234