ANP bouwt nieuwsagenda Zapaday uit

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) neemt nieuwsagenda Zapaday over. Alle activiteiten worden voortgezet onder de naam ANP Agenda. De redacteuren en ontwikkelaars van Zapaday gaan nauw samenwerken met de agendaredactie en het ontwikkelteam van het ANP.

De nieuwsagenda van het ANP en de agenda's van Zapaday komen tot stand door enerzijds redactiewerk en anderzijds de data van gespecialiseerde zoekmachines. Daarbij wordt geput uit meer dan vierduizend bronnen - variërend van deelagenda's tot artikelen, blogs of andere publicaties waarin nieuwswaardige gebeurtenissen worden aangekondigd. Gebruikers van de agenda kunnen rubrieken makkelijk combineren met hun eigen nieuwsagenda's en planning.

Guido van Nispen, CEO van het ANP en Novum Nieuws: 'Wij zien grote kansen voor de uitbouw van de ANP Agenda. Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van onze agendadiensten. Op dat fundament bouwen we stevig voort, vandaar ook dat wij de technologie en mensen van Zapaday bij ons onderbrengen''.

Johan Groeneveld, adjunct-hoofdredacteur van het ANP: 'Voor onze klanten, maar ook voor onszelf, zijn de agenda's zo belangrijk dat we Zapaday helemaal naar ons toe trekken. Inspelen op future news is wezenlijk onderdeel van elke redactievoering. We gaan daarom zowel in de breedte - het aantal rubrieken en bronnen - als in de diepte van de ANP Agenda - de informatiedichtheid - uitbreiden. Met maximale service voor onze klanten.'

Over het ANP
Iedereen kent het ANP. Het Algemeen Nederlands Persbureau bestaat sinds 1934 en levert jaarlijks honderdduizenden nieuwsberichten, foto's, radiobulletins en video's. Nederlandse media hebben langjarige relaties met het ANP. Daarnaast werkt het ANP nauw samen met de grote internationale nieuwsagentschappen. Een snel groeiend aantal bedrijven, organisaties en overheidsdiensten zet het ANP in voor mediadistributie, mediamonitoring, strategische analyses, content-creatie en andere services. Check www.anp.nl voor een overzicht van de producten en diensten van het ANP.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over dit persbericht:
ANP
Henny Engberts, telefoon +31 70 4141103 (direct)
Mobiel: +31 622411086
henny.engberts@anp.nl

ANP

plaats:
Rijswijk
website:
http://www.anp.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234