Opening nieuw Antwerps Museum De Reede uitgesteld

Grafische kunst Munch, Goya en Rops vanaf voorjaar 2017 te zien

Antwerpen, 29 september 2016 - De opening van het nieuwe Museum De Reede in Antwerpen is uitgesteld tot het voorjaar van 2017. De verbouwing van het bestaande pand aan de Scheldekade tot museum blijkt langer te duren dan verwacht. Het nieuwe museum gaat vooral grafische kunst tentoonstellen van de wereldberoemde kunstenaars Edvard Munch, Francisco Goya en Félicien Rops.

Het museum wilde dit najaar zijn deuren openen voor het publiek. Hoewel het stadsbestuur van Antwerpen de bouwvergunning voor het pand aan de Ernest van Dijckkaai 7 tijdig verleende, bleek dat de bouwmaterialen die de ontwerpers hadden gewenst niet tijdig geleverd konden worden. Deze materialen zijn nodig om het museum te laten voldoen aan de hoge eisen voor veiligheid en klimaatbeheersing die van kracht zijn voor musea met dergelijke topcollecties. Museum De Reede volgt hierbij internationale richtlijnen.

De opening staat nu gepland in april 2017, de start van het nieuwe toeristenseizoen.

In het museum worden werken en bruiklenen uit privécollecties tentoongesteld. De collectie bestaat uit werken op papier: litho's, gravures, etsen, houtdrukken en tekeningen van meer dan een dozijn kunstenaars uit zeven landen op drie continenten, en overspant vijf eeuwen: van de 17e tot en met de 21e. Kern van de collectie zijn de ruim 170 werken van drie van de grootste graveurs aller tijden: Francisco Goya (1746-1828), Félicien Rops (1833-1898) en Edvard Munch (1863-1944). Het is voor het eerst dat een dusdanig omvangrijke collectie van deze drie kunstenaars tegelijkertijd wordt tentoongesteld. Daarom verwacht het nieuwe museum een grote toeloop van bezoekers uit binnen- en buitenland.

Naast de permanente tentoonstelling gaat Museum De Reede lezingen en tijdelijke exposities organiseren en kunnen studenten onderzoek doen. Voor de exploitatie en het beheer van het museum is de gelijknamige Stichting De Reede opgericht. Het museum bevindt zich naast het Eugeen Van Mieghem Museum, met zicht op de Schelde en Het Steen.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coördinator Rita Compére
Tel: 0032 472 190 200
E-mail: info@museum-dereede.be
Zie ook:
www.museum-dereede.com

Museum De Reede

plaats:
Antwerpen
website:
http://www.museum-dereede.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234