Theatervoorstelling 'Ont-heemd' exclusief voor vluchtelingen

Het rotterdamscentrumvoortheater en Theater Maatwerk maken een voorstelling exclusief voor vluchtelingen. Het gezelschap onderscheidt zich al door structureel te werken met acteurs met en zonder beperking. Nu gaat artistiek leider Paul Röttger ook in zijn publieksbereik een stap verder en zet 'de ander' op de eerste plaats.

In oktober zou de voorstelling 'Ont-heemd' gaan spelen voor regulier publiek. Geraakt door de vele negatieve berichten over vluchtelingen besloot Röttger een statement te maken. Röttger: 'Vluchtelingen worden geconfronteerd met allerlei eisen en taalcursussen. Ze moeten zich verdiepen in onze normen en waarden. Dat is nodig, maar er zitten twee kanten aan. Wat doen wij om ons in hen te verdiepen? Kunst kan daar een rol in spelen. Dat gun ik vluchtelingen.'

Inmiddels is bekend dat de groep, die bestaat uit meer dan 50 acteurs, van oktober t/m december voor zo'n 700 asielzoekers gaat spelen.

'Ont-heemd' is een pleidooi voor de ander. Het gaat over mensen die weinig ruimte krijgen. Het gaat over het ontbreken van veiligheid voor deze mensen. Het gaat ook over wat troost biedt; kunst, muziek, verhalen en geuren.

Van februari tot mei 2017 volgt een tweede reeks van 'Ont-heemd'. Dan kan ook het reguliere publiek kennis maken met deze unieke theaterervaring.

Geplaatst in:

Contactpersoon marketing : Dominique Mol - 0614797337

Rotterdams Centrum voor Theater

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.rcth.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234