Webinar Blended leren in het mbo: Lichtend pad of lost in cyberspace?

Steeds meer instellingen in het (middelbaar) beroepsonderwijs oriënteren zich op online onderwijs. Waar moet je rekening mee houden bij het ontwerpen van blended leren en het (online) begeleiden van studenten? In een live webinar op woensdag 12 oktober 2016 gaat CINOP, vanuit een didactische invalshoek, in op deze vragen.

De voordelen van online/blended leren lijken evident. Denk aan flexibilisering, gepersonaliseerde trajecten en meer efficiency. Toch komt blended leren maar mondjesmaat voor in het mbo. Vormt technologie daar een belemmering? Is het curriculum niet geschikt voor blended leren? Of vinden we de online begeleiding lastig?

In dit webinar gaan we in op de mogelijkheden van online leren en de voorwaarden voor succesvolle toepassing in het (middelbaar) beroepsonderwijs. Centrale onderwerpen zijn: het didactisch ontwerpen van blended leren en het online begeleiden van studenten in het leerproces.

Vanuit de praktijk bespreken we wat wel en niet werkt. Waar moeten teams en docenten op letten? Met het diamantmodel als uitgangspunt. Dit concept gaat ervan uit dat technologie in het onderwijs alleen tot een beter resultaat leidt als de didactische basis goed in elkaar zit.

Sprekers: Marianne Driessen (CINOP Advies) is adviseur met expertise op pedagogisch-didactische thema's in het mbo en online begeleiding van studenten. Johan de Bruin (2BLearning) is gespecialiseerd in de toepassing van onderwijstechnologie in opleidingen en het realiseren van blended onderwijs.

De uitzending vind plaats op woensdag 12 oktober 2016, van 16.00-16.45 uur. Deelname is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.cinopadvies.nl of direct gaar naar https://www.onlineseminar.nl/cinop/webinar/14558/blended-leren-in-het-mbo-lichtend-pad-of-lost-in-cyberspace/#watch

C. de Haas, Manager Communicatie, CINOP. E-mail: chaas@cinop.nl, Tel: 06-51690047

CINOP

plaats:
's-Hertogenbosch
website:
http://www.cinop.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234