Trefi Finance wijzigt naam naar 'Boozt24'

Boozt24 blijft gebruik maken van beproefde Trefi-platform.

Per 1 oktober gaat MKB-financier Trefi Finance verder onder de nieuwe naam Boozt24. Sinds 2015 financiert Trefi Finance groeiende ondernemers in het MKB door het liquide maken van hun debiteurenportefeuille. Daarbij verstrekt Boozt24 een faciliteit vergelijkbaar met een bancair zakelijk krediet aan bedrijven in de B2B-markt op basis van hun uitstaande facturen.

Hoe waardevoller die debiteurenportefeuille, des te hoger het bedrag dat gefinancierd kan worden. Voorwaarts financieren heet dat. Centraal in die dienstverlening staat het Trefi-platform. Om het onderscheid tussen de onderneming en het platform duidelijker te maken, is ervoor gekozen de naam te veranderen in Boozt24.

Duidelijker onderscheid

Judith Verloop, CEO bij Boozt24, vertelt: "We merkten steeds vaker dat onze klanten ons gingen verwarren met het onderliggende platform, terwijl het platform een tool is die wij gebruiken, maar die ook open staat voor andere financiers. Het zijn twee los opererende entiteiten, maar dat was onduidelijk. Daarom hebben wij gekozen voor een duidelijk onderscheid en gaan we verder onder een nieuwe naam, Boozt24. Boozt24 maakt gebruik van het beproefde Trefi-platform, zoals andere financiers dat ook kunnen doen."

Ondernemers voor ondernemers

De naam is nieuw, de propositie blijft onveranderd: MKB'ers helpen groeien. Verloop legt uit: "Door slimme technologie brengen wij vraag en aanbod van kapitaal direct bij elkaar. Hierdoor ontstaat een ongelimiteerd financieringspotentieel voor gezonde, snel groeiende ondernemingen in de B2B markt. Bij banken lopen dit soort bedrijven immers vaak tegen beperkingen aan. Wij kopen goedkoop geld in op de kapitaalmarkt, waar we vervolgens facturen van deze ondernemers mee kopen. Zo helpen wij als ondernemers andere ondernemers groeien."

Samen groeien

Het businessmodel van Boozt24 geeft het bedrijf een unieke positie in de markt.
Boozt24 vormt een alternatief voor een rekening-courant krediet bij een bank of voor factoring. Hoe meer ondernemers zich aansluiten bij Boozt24, des te voordeliger het bedrijf kapitaal uit de markt kan halen. "Dat voordeel berekenen wij door aan onze klanten. Zo groeien wij samen", aldus Verloop. De nieuwe website www.boozt24.nl gaat woensdag live.

Geplaatst in:

Trefi Finance

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234