Laptops van Apple meest populair onder studenten

Het populairste laptopmerk onder studenten blijkt - ondanks het forse prijskaartje - Apple. Vooral vrouwelijke studenten hebben relatief vaak een zogenaamde Apple Macbook. Bij mannelijke studenten was Hewlett Packard (HP) een tijd populairder, maar ook daar heeft Apple inmiddels het stokje overgenomen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Studentenwegwijzer.nl onder 1099 Nederlandse studenten.


Meest populaire studenten laptops

De top 10 van laptops die op dit moment in het bezit zijn van studenten bestaat uit:
1. Apple
2. Asus
3. HP
4. Lenovo
5. Acer
6. Dell
7. Toshiba
8. MSI
9. Samsung
10. Sony / Medion (gedeelde 10e plek)

Opvallend is dat met name het Chinese merk Lenovo aan een opmars bezig is. In de top 10 onder respondenten die de laptop het afgelopen jaar kochten, klimt Lenovo een plaatsje omhoog en stoot het HP uit de top 3.


Laptop vooral online gekocht - vrouwelijke student koopt nog relatief vaak in fysieke winkel

Het afgelopen jaar kocht maar liefst 58% van de studenten de laptop via een webwinkel. Het verschil tussen mannen en vrouwen is echter aanzienlijk. Maar 52% van de vrouwelijke studenten kocht online, terwijl dit bij mannen 67% is. Ook Apple laptops werden het afgelopen jaar relatief vaak in de fysieke winkel gekocht, terwijl alle ander merken inmiddels vooral online gekocht werden.


Populariteit staat niet (altijd) gelijk aan tevredenheid

Wat betreft tevredenheid over de laptop staat de Apple Macbook wederom bovenaan in de lijstjes. Maar liefst 93% van de studenten met een Macbook is (enigszins tot zeer) tevreden over de laptop. De nummers 2 en 3 qua tevredenheid komen echter niet uit de top 3 van populaire laptops. Dit zijn namelijk Dell (90% tevredenheid) en de relatieve nieuwkomer Lenovo (89% tevredenheid).


Frustratie over de laptop

De studenten zijn ook gevraagd naar aspecten van hun laptop waar ze eventueel ontevreden over waren. De belangrijkste frustratiebronnen bij studenten laptops blijken gewicht (draagbaarheid) en de batterij (gebruiksduur). Gewicht wordt aanzienlijk vaker als bron van ergernis genoemd door vrouwelijke studenten. Mannelijke studenten geven weer relatief vaak aan dat de 'mogelijkheden om gamen' te beperkt zijn.

De top 10 van bronnen van onvrede:
1. Gewicht (draagbaarheid)
2. Batterij (gebruiksduur)
3. Snelheid gebruik
4. Snelheid opstarten
5. Mogelijkheden games
6. Schijfruimte
7. Formaat (te groot)
8. Geheugen
9. Kwaliteit materialen
10. Kwaliteit van het beeldscherm

Meer informatie over de resultaten van het onderzoek is hier te vinden:
http://www.studentenwegwijzer.nl/laptop/

Voor vragen over dit persbericht of het onderzoek door Studenten Wegwijzer kunt u contact opnemen met Joost van Vught (hoofdredacteur van Studenten Wegwijzer) via joost@studentenwegwijzer.nl of 0615050885.

Studenten Wegwijzer

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234