EsportsTV vanaf vandaag via CanalDigitaal van start

EsportsTV vanaf vandaag via CanalDigitaal van start

LUXEMBURG, 27 september 2016 - Als eerste tv-platform in Nederland lanceert CanalDigitaal vandaag de nieuwe zender esportsTV. Het kanaal zendt uit in HD-kwaliteit en wordt onderdeel van het CanalDigitaal Basispakket. EsportsTV is wereldwijd de eerste zender die 24/7 gewijd is aan esports.

De zender, eigendom van Modern Times Group (MTG), wordt geëxploiteerd door ESL, het grootste esports-bedrijf ter wereld en het merk achter de meest populaire esports-competities en live -evenementen in de ESL One, de Intel Extreme Masters en Pro League-series. Zij genereren jaarlijks honderden miljoenen views op platforms zoals Twitch, Azubu, Hitbox en Yahoo. Dit weekend doet esportsTV live verslag van ESL One New York, het grootste en meest aansprekende esports-evenement aan de Amerikaanse oostkust. Lees meer op www.eslgaming.com.

De distributie van esportsTV via CanalDigitaal is het resultaat van een overeenkomst tussen MTG en M7 Group, een van Europa's grootste satelliet- en IPTV-aanbieders. EsportsTV wordt bij CanalDigitaal uitgezonden op kanaal 102. Behalve via CanalDigitaal is esportsTV vanaf vandaag ook via andere tv-platforms van M7 Group beschikbaar: TV VLAANDEREN voor België en Skylink voor Tsjechië en Slowakije. Op termijn wordt de zender ook aan het aanbod van Online.nl toegevoegd.

Jrgen Madsen Lindemann, President en CEO van MTG: 'Esports is 's werelds snelst groeiende professionele sport en bereikt naar verwachting dit jaar meer dan 250 miljoen mensen. Er is een groeiende vraag naar meer esports-content en wij willen die beschikbaar maken voor zoveel mogelijk fans en via alle mogelijk schermen. De samenwerking met M7 Group is wat dat betreft van groot belang, omdat het voor esportsTV de deur opent naar honderd duizenden nieuwe Europese tv-huishoudens.'

Bill Wijdeveld, VP Business Development van M7 Group: 'We zijn zeer blij met de overeenkomst met MTG. EsportsTV biedt ons content van de grootste en belangrijkste esports-toernooien over de hele wereld. Bovendien sluit de lancering van esportsTV heel goed aan bij onze strategie om ons contentportfolio te verbreden en ons te richten op nieuwe, jongere doelgroepen.'

Over CanalDigitaal
CanalDigitaal is onderdeel van de M7 Group. M7, gevestigd in Luxemburg, is een van Europa's snelst groeiende aanbieders van satelliet- en IP-diensten voor consumenten en de zakelijke markt. M7 voert de merken CanalDigitaal en Online.nl in Nederland, TV VLAANDEREN in Vlaanderen en TéléSAT voor het Franssprekende deel van België, AustriaSat/HD Austria in Oostenrijk, Skylink in Tsjechië en Slowakije en M7 Deutschland voor Duitsland. M7 bedient ruim 3 miljoen kijkers met honderden tv- en radiozenders via satelliet en internet in digitale en HD-kwaliteit. M7 Platform Services biedt omroepbedrijven end-to-end satellietdistributie-oplossingen voor Direct-To-Home, kabel- en IPTV-ontvangst.

Geplaatst in:

Voor achtergrondinformatie, interviewverzoeken en/of wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met press@M7Group.eu of tel. +35 226 09 61 00

CanalDigitaal

plaats:
Luxemburg

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234