Officiële uitreiking 1e diploma's MBO2 'Afvalbeheer' aan vuilnismannen

Bodegraven, 27 september 2016

Waarom vuilnismannen een MBO-opleiding voor afvalinzameling volgen terwijl afval eigenlijk al niet meer bestaat

Op 28 september worden de eerste specialistendiploma's van Nederland aan 33 vuilnismannen uitgereikt door Wethouder Choho van Gemeente Amsterdam, Olaf Prinsen van brancheorganisatie NVRD en Ronald Ravesteijn van SPA Groep. De vuilnismannen die hun MBO2-diploma 'Allround medewerker Afvalbeheer' in ontvangst mogen nemen tijdens de feestelijke uitreiking in 'De Marktkantine' te Amsterdam zijn werkzaam bij verschillende overheidsorganisaties uit Amsterdam, Gooi en Vechtstreek en Wassenaar.

Deze uitreiking is ook een bijzonder moment voor de sector AMBOR*. Bedrijven en vakbonden hebben zich gerealiseerd dat er goed opgeleide medewerkers nodig zijn voor het verder professionaliseren van de branche. Afval bestaat straks immers bijna niet meer. We zitten momenteel midden in een fase waarin we schakelen 'Van Afval Naar Grondstof'. SPA Groep uit Bodegraven heeft daarom in samenwerking met de sector deze geheel nieuwe beroepsopleiding AMBOR ontwikkeld en verzorgd.

De aanmeldingen zijn nu nog vooral van medewerkers die al een baan hebben en die bijgeschoold of omgeschoold willen worden tot specialist. Zij willen bijblijven in hun vakgebied en mee kunnen met de ontwikkelingen in de afvalsector en daarmee dus vooral duurzaam inzetbaar zijn en blijven! Door de erkende MBO-opleiding leren zij over de nieuwste technieken en de toenemende risico's in het moderne verkeer. Daarnaast staat de service aan de burger centraal. In de opleiding leren de deelnemers bijvoorbeeld voorlichting te geven over de verandering 'Van Afval Naar Grondstof'. Op die manier worden bewoners goed geïnformeerd en scheiden we met elkaar meer afval!

In september 2017 zal de volgende stap worden gezet met de start van de MBO3-opleiding. Deze opleiding is bedoeld voor coördinatoren, leermeesters en operationeel leidinggevenden. De eerste aanmeldingen zijn hiervoor al binnen.

Het is een mooi afwisselend beroep met een behoorlijk perspectief voor de kersverse, maar ook al meer dan honderd jaar oude vuilnisman.

___________
Wat: Officiële diploma-uitreiking van de eerste MBO2 'Allround medewerker Afvalbeheer' (eerste specialistendiploma's voor vuilnismannen in Nederland) door Wethouder Choho (Amsterdam), directeur Olaf Prinsen van de NVRD en directeur Ronald Ravesteijn van SPA Groep.

Wanneer: Woensdag 28 september 2016 om 14.00 uur.

Waar: 'De Marktkantine', Jan van Galenstraat 6, 1051 KM Amsterdam.
___________

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u bellen met SPA Groep, Ronald Ravesteijn: 0172-200000 of e-mailen: r.ravesteijn@spa-bv.nl.

Vier jaar geleden is de afvalbranche gestart met de ontwikkeling en uitvoering van MBO1- opleidingen 'Afvalinzameling', 'Schone Leefomgeving', 'Integraal Beheer Openbare Ruimte' en 'Milieustraat'. Nu zijn een aantal van deze leerlingen/medewerkers doorgestroomd naar de MBO2- opleiding. Er wordt een diploma behaald voor 'Allround medewerker Afvalbeheer' en dit geeft de medewerkers de mogelijkheid en de kans om door te stromen naar niveau 3 en later als ze willen naar 4, wat tevens hun duurzame inzetbaarheid vergroot.

* Afval, Milieu en Beheer Openbare Ruimte

SPA Groep

plaats:
Bodegraven

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234