Drie musea in finale toegankelijkheidsprijs

Het Archeon in Alphen aan den Rijn, het Scheveningse Museum Beelden aan Zee en het Markiezenhof in Bergen op Zoom strijden om de eerste RAAK Stimuleringsprijs. De jury heeft haar oordeel geveld en nu is het aan het Nederlandse publiek om te bepalen wie zijn collectie (verder) toegankelijk kan gaan maken voor blinden en slechtzienden met behulp van de RAAK Stimuleringsprijs.

Publieksstemmen
Op www.raakstimuleringsprijs.nl vertellen de drie finalisten over hun droom van een toegankelijk museum. Dat is ook de plek waar gestemd kan worden op één van de finalisten. Het juryoordeel en de publieksstemmen samen, bepalen de uiteindelijke winnaar.

RAAK Stimuleringsprijs
In Nederland zijn 350.000 mensen slechtziend of blind. Zij kunnen niet zoals anderen kijken naar de kunstwerken, (historische) artefacten of de omschrijving van een museum. Het Oogfonds, het Van Abbemuseum en Stichting Dedicon hebben daarom de handen ineen geslagen om musea te stimuleren hun collecties toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Dit is het eerste jaar dat de RAAK Stimuleringsprijs wordt uitgereikt.

Wat wordt er gewonnen?
De RAAK Stimuleringsprijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro, drie reliëftekeningen naar keuze met een waarde van 2.500 euro tot 3.000 euro, een workshop ter verdieping van de kennis op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking, vier dagdelen kennis van een specialist over het toegankelijk maken van een collectie en deelname aan de Expeditie Ribbelroute van het MuZIEum.

Minister Jet Bussemaker
De eerste RAAK Stimuleringsprijs zal op donderdag 17 november worden uitgereikt door minister van OCW Jet Bussemaker in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Voor meer informatie, kijk op www.raakstimuleringsprijs.nl of neem contact op met Petra de Wal, telefoon 030-2545711, e-mail p.dewal@oogfonds.nl.

Prijsuitreiking
U bent van harte uitgenodigd op de prijsuitreiking op donderdag 17 november in het Van Abbemuseum.
Aanvang: 13.30 uur
Adres: Bilderdijklaan 10, 5611 NH Eindhoven

Oogfonds

plaats:
Utrecht
website:
www.oogfonds.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234