Dierendag bij Ranzijn tuin & dier langer dan één dag

Bij Ranzijn tuin & dier is het wekenlang Werelddierendag. Huisdieren en hun baasjes worden door de dierspecialist in de watten gelegd. Zo worden de huisdieren medisch gecheckt en kunnen de nagels worden geknipt. Ook zal er een valkenier verschillende vestigingen aandoen om het publiek kennis te laten maken met de roofvogels. Daarnaast kunnen kinderen pindanetjes knutselen en is er een kleurplatenactie. Tot slot is er een spaaractie voor een dierenverwenbox t.w.v. Euro 20.

Hoewel huisdieren dagelijks aandacht nodig hebben is het op Werelddierendag, 4 oktober, een extra reden om ze in het zonnetje te zetten. Ranzijn tuin & dier is, in tegenstelling tot veel tuincentra die dierbenodigdheden erbij zijn gaan doen, van oorsprong begonnen als leverancier van diervoeders. Dat is de reden dat dieren nog steeds een groot en belangrijk aandeel hebben in de formule. Nagenoeg alle vestigingen beschikken over een eigen volwaardige dierenartspraktijk. Dit jaar wordt 4 oktober aangegrepen om daar nog meer aandacht voor te vragen.

Met een zegelactie kunnen eigenaren van honden en katten sparen voor een dierenverwenbox. Bij elke besteding van Euro 5 ontvangt de klant een spaarzegel die kan worden geplakt op een spaarkaart. Bij een volle kaart van 20 zegels ontvangt men een dierenverwenbox voor hond of kat. Daarnaast maakt men met het doorgeven van hun emailadres nog kans op cadeaubonnen t.w.v. Euro 50.

De valkenier zal op 1, 2, 8 en 9 oktober diverse vestigingen aandoen. Mochten de omstandigheden het toelaten, dan maken de roofvogels ook een aantal vluchten. Op zaterdag 1 oktober zijn er verschillende activiteiten in de winkels. Kinderen kunnen onder begeleiding pindanetjes knutselen om de buitenvogels in de winter van voldoende voedsel te voorzien.

Eigenaren kunnen de nagels van hun huisdier gratis laten knippen. Ook kan het dier een gezondheidstest ondergaan, waarbij gekeken wordt naar bewustzijnsniveau en gedrag, houding en gang, lichaamsbouw en voedingstoestand, huid en vacht en in het oog springende klinische afwijkingen en/of geluiden.

Op ranzijn.nl en Facebook staan de vestigingen en de exacte tijden van de verschillende activiteiten.

Meer informatie: Debbie van Vreden, 072 547 88 52 (direct nummer)

Ranzijn tuin & dier

plaats:
Alkmaar

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234