Groningers stappen het minst over op groene energie

Uit onderzoek van energievergelijker EasySwitch.nl blijkt dat Groningers het minst zijn overgestapt naar een groene, duurzame energieleverancier.

Laagste aantal groene energiecontracten afgesloten in Groningen
Het afgelopen half jaar is er in Groningen het minst overgestapt naar duurzame energieleveranciers. Dat blijkt uit data van EasySwitch.nl. Nick Castricum, Productmanager Energie bij EasySwitch.nl: "Dat Groningers het minst overstappen naar duurzame energie is opvallend. Van alle provincies zouden zij het meest bezig moeten zijn met het verduurzamen van energie, zij worden immers getroffen door aardbevingen die het gevolg zijn van de gaswinning. Op dit moment staat het verduurzamen van gas (biogas) nog in de kinderschoenen, maar het biedt wel degelijk perspectief."

Grote invloed consument op energiemarkt
Uit het onderzoek blijkt ook dat de meeste Nederlandse huishoudens kiezen voor een overstap naar een grijze energieleverancier. Dat is zonde, want consumenten kunnen met hun keuze druk uitoefenen op het beleid en de groei van een leverancier. De keus die de consument maakt laat duidelijk zien welke energie de voorkeur heeft. Als steeds meer Nederlanders kiezen voor groene energie zal er uiteindelijk meer geïnvesteerd worden in het duurzaam opwekken van energie en wordt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Gas is gas. Is dat zo?
Het gas wat tegenwoordig wordt gebruikt is grijs gas, wat onder andere gewonnen wordt uit een gasbel in Groningen. Gas is gas en consumenten hebben daar geen invloed op, zou men zeggen. "Dat is niet helemaal waar," zegt Nick Castricum. "Als de meerderheid kiest voor de duurzame energieleveranciers geeft dat die leveranciers de mogelijkheid dat geld te investeren in het verduurzamen van energie. Het opwekken van biogas is op dit moment maar beperkt beschikbaar. Er is meer subsidie van de overheid nodig en dat zou een grote stap zijn naar het realiseren van biogas voor iedereen. Het feit dat er alternatieven bestaan voor grijs gas betekent dat deze initiatieven kunnen groeien. Consumenten kunnen deze initiatieven steunen en dat zou juist Groningers moeten aanspreken."

Over EasySwitch.nl
Elk jaar stappen meer huishoudens over naar een andere energieleverancier. Hiermee dwingt de consument de leveranciers de energieprijzen laag te houden én profiteren ze van voordelige energiecontracten. Ons doel is de energiemarkt zo begrijpelijk en inzichtelijk mogelijk te maken én elke Nederlander aan een passend energiecontract te helpen.

--- Noot voor de redactie, niet ter publicatie ---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yentl Vork: 0650810073 / yentl@overstappen.nl

EasySwitch.nl

plaats:
Amsterdam
website:
https://www.easyswitch.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234