Xiamen Airlines rolt nieuwe verbinding uit: Xiamen-Shenzhen-Seattle

XIAMEN, SHENZHEN, China en Seattle, 26 september 2016 /PRNewswire/ -- Xiamen Airlines heeft op 26 september jl. diens Xiamen-Shenzhen-Seattle-verbinding gelanceerd en creëert daarmee een luchtbrug tussen de twee grootste economische zones in China en een economisch zwaargewicht aan de westkust van de VS. Dit is niet alleen de eerste langeafstandsvlucht vanuit Xiamen met een eindbestemming in de Verenigde Staten, dit is ook meteen de eerste directe internationale verbinding tussen Shenzhen en de VS.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160922/410761 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160922/410761]

Op het traject zal een Boeing 787 Dreamliner van Xiamen Airlines worden ingezet. Er staan drie vluchten per week gepland, op maandag, woensdag en vrijdag. De vluchtnummers zijn MF845 en MF846.

Che Shanglun, Voorzitter en General Manager van Xiamen Airlines, zei hierover het volgende: "De lancering van de Xiamen-Shenzhen-Seattle-service is een afspiegeling van de resultaten die voortvloeien uit de ontmoeting in 2015 tussen Chinese en Amerikaanse leiders. In dit kader zal eveneens een vlucht tussen Fuzhou-New York en ook een vlucht tussen Xiamen-LA worden geïntroduceerd. Hierdoor wordt reizen per vliegtuig tussen de beide landen een stuk gemakkelijker en daarmee ook de uitwisseling tussen de twee landen."

De Xiamen-Shenzhen-Seattle-verbinding is de zesde langeafstandsvlucht en de eerste Amerikaanse route die door Xiamen Airlines wordt gelanceerd. Al bestaande verbindingen zijn o.a. Xiamen-Amsterdam, Fuzhou-Sydney, Xiamen-Sydney, Xiamen-Melbourne en Xiamen-Vancouver. Deze nieuwe Seattle-vlucht is tevens de eerste langafstandsvlucht van Xiamen Airlines met een stop-over in een stad buiten de provincie Fujian.

Om het netwerk, naast Seattle, nog verder uit te breiden, heeft Xiamen Airlines een partnerovereenkomst gesloten met Alaska Airlines. Dit stelt passagiers in staat om met Xiamen Airlines naar Seattle te vliegen, om vervolgens met Alaska Airlines door te vliegen naar 61 belangrijke en minder belangrijke bestemmingen in de VS, Canada en Mexico.

De lancering van de route biedt de Xiamen Airlines-vloot bovendien een eerste gelegenheid om hun 'geboorteplaats' Seattle, waar de firma Boeing is gevestigd, te bezoeken. Hier werd ieder vliegtuig van de 165 vliegtuigen tellende vloot geproduceerd. Xiamen Airlines is een trouwe klant van Boeing Co en beschikt over de grootste, uitsluitend uit Boeings bestaande luchtvloot in China.

Xiamen Airlines heeft in de afgelopen 3 decennia honderden nieuwe Boeing-passagiersvliegtuigen bij Boeing afgenomen. En dankzij het kostenvoordeel van het beheren van een volledige Boeing-luchtvloot, wist Xiamen Airlines de afgelopen 29 jaar voortdurend winst te maken, en dit is de langste periode in de geschiedenis van de Chinese luchtvaartindustrie waarin een luchtvaartmaatschappij continue winst rapporteerde.


Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160922/410761


Xiamen Airlines


CONTACT: CONTACTPERSOON: Qiu Dapeng, +86-592-5739949,pressoffice@xiamenair.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234