Kinderhulp en ANWB al 2000 fietsen ingezameld voor kinderen in armoede

Vorig jaar sloot Nationaal Fonds Kinderhulp zich aan bij het ANWB Kinderfietsenplan dat kinderen in armoede helpt aan een tweedehands fiets. Zo groeit een aanzienlijk aantal kinderen in Nederland op in armoede en het gebrek aan een fiets beperkt hen niet alleen in hun vrijheid, maar ook in hun sociaal functioneren. Kinderhulp bleek een goede partner voor de ANWB en droeg zorg voor een goede coördinatie van het uitzetten van de fietsen. Zo komen de fietsen terecht waar ze echt nodig zijn. Deze samenwerking bleek in dit eerste jaar succesvol, zo zijn er inmiddels 2000 kinderfietsen gedoneerd.

Vandaag namen Jan Wezendonk, directeur Kinderhulp, en Frits van Bruggen, hoofddirecteur ANWB, symbolisch de 2000ste fiets in ontvangst bij het ANWB hoofdkantoor in Den Haag. Hier staat de komende week een pop-up fietsenwinkel. Een winkel waar je een fiets kan brengen in plaats van er één te kopen. De fiets werd overhandigd door leerlingen van OBS Benoordenhout en de Paschalisschool. Ook staatssecretaris Jetta Klijnsma was aanwezig en sprak haar waardering uit voor dit initiatief. Het was een feestelijke aangelegenheid, waarbij verhalen van geholpen kinderen werden gedeeld.

Jan Wezendonk: "Als je opgroeit in armoede, is zoiets 'normaals' als een fiets, niet vanzelfsprekend. En dat in een fietsland als Nederland. Deze kinderen lopen vaak naar school, kunnen er niet gemakkelijk met vriendjes op uit of met de klas mee tijdens een uitje. Dankzij het ANWB Kinderfietsenplan hebben wij al 2000 kinderen kunnen helpen, dat is natuurlijk fantastisch, maar er zijn er nog veel meer. Wij gaan dus gewoon door!"

Over Nationaal Fonds Kinderhulp
Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 421.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of zwemles mogelijk te maken.
Alle informatie vindt u op www.anwb.nl/kinderfietsenplan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claire Timmers, Projectmedewerker Communicatie Nationaal Fonds Kinderhulp via 0570-611899 of c.stimmers@kinderhulp.nl

Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Den Haag
website:
http://www.kinderhulp.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234