Koningin Máxima aanwezig bij Future of Finance conferentie van FMO

Hare Majesteit Koningin Máxima was maandagochtend 26 september 2016 aanwezig in de TheaterHangaar in Katwijk bij de Future of Finance conferentie van FMO, de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden. De conferentie richt zich op het verkrijgen van nieuwe inzichten en het uitwisselen van kennis en ervaringen op het gebied van inclusieve financiering in ontwikkelingslanden.

Technologie verandert de financiële wereld en de conferentie richt zich op hoe die technologie benut kan worden voor het uitbreiden van inclusieve financiering in ontwikkelingslanden. Inclusieve financiering staat voor betaalbare en veilige toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen. Ruim 350 nationale en internationale bankiers uit meer dan 60 landen wisselen tijdens plenaire sessies, rondetafelgesprekken en workshops ervaringen uit.

Koningin Máxima nam tijdens de conferentie het boek 'Banking for a Better World' in ontvangst uit handen van Nanno Kleiterp, de vertrekkende bestuursvoorzitter van FMO.

Sinds 2009 is Koningin Máxima speciale pleitbezorger voor de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In deze functie pleit zij wereldwijd voor goede toegang tot financiële diensten, in het bijzonder voor mensen in armoedesituaties.

Over FMO

FMO (de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden) is de Nederlandse ontwikkelingsbank. FMO heeft meer dan 45 jaar ervaring in het investeren in de private sector in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Onze missie is om ondernemers te ondersteunen een betere wereld te bouwen. We investeren in sectoren met een hoge lange termijn impact: financiële instellingen, energie en landbouw. Samen met onze partners investeren we in infrastructuur, productie en dienstverlening. Met een investeringsportefeuille van 8.9 miljard euro verspreid over meer dan 85 landen, is FMO wereldwijd een van de grotere bilaterale ontwikkelingsbanken voor de private sector. www.fmo.nl

Voor meer informatie:
FMO
Paul Hartogsveld
PR & Media Relations
070-3149928 of 06-11589127
p.hartogsveld@fmo.nl

FMO

plaats:
Den Haag
website:
http://www.fmo.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234