Van Aartsen opent International Lounge en Peace Café in Museon

Burgemeester Van Aartsen opent International Lounge en Peace Café in het Museon

Vandaag, tijdens het Just Peace Festival, heeft burgemeester Van Aartsen twee permanente ruimtes in het Museon geopend.
De International Lounge en het Peace Café werden door de burgemeester op feestelijke wijze opengesteld voor het publiek.

Het was voor Haagse kinderen mogelijk om met de burgemeester in gesprek te gaan in de International Lounge. Deze centrale plek, direct bij de ingang van het Museon, laat met de tentoonstelling Den Haag Internationale Stad van Vrede en Recht op een aansprekende manier zien hoe de Internationale organisaties, zoals het Joegoslavië Tribunaal, OPCW, Europol, Unicef en het Vredespaleis, op het gebied van Vrede en Recht hun werk verrichten in Den Haag. De jonge stadsburgers wisselden met de burgemeester op een ontwapenende manier van gedachten over thema's als Vrede, Recht en Veiligheid. Maar ook meer filosofische vragen werden gesteld zoals "Waarom kent Den Haag eigenlijk alleen een Patatje Oorlog en geen Patatje Vrede?" Naast zijn waardering voor de vragen van de Haagse schoolkinderen, sprak de burgemeester tevens zijn enthousiasme uit over de nieuwe Museon tentoonstelling One Planet, die eind oktober opent. Hij noemde de expositie, die is gebaseerd op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, 'een echte VN experience, belangrijk voor de stad'.

Het is vanaf vandaag ook mogelijk het Peace Café te bezoeken. In het café hebben de kleurrijke vlaggen van het Flags of Peace Project een permanente plek gekregen. Door de creatieve grafische ontwerpen heeft het Museon café een moderne uitstraling gekregen, een vredige ontmoetingsplek in de Internationale stad van Vrede en Recht.

Het Museon nodigt de Haagse burgers, organisaties en instellingen van harte uit in de International Lounge met elkaar in gesprek gaan over thema's op het gebied van Vrede en Recht om vervolgens na te praten in het Peace Café.

Kijk voor meer informatie op www.justpeacethehague.com

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve
missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Vanaf medio oktober programeert het museum de nieuwe tentoonstelling One Planet die is opgebouwd uit 17 componenten, allen verbonden aan één van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Het thema Vrede en Recht raakt een aantal van deze doelen.

Voor meer informatie:
Maarten Okkersen, tel. 070-3381356
Rob de Winter, tel. 070-3381421

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234