Cyberbeveiliging, EV-opladers en systeemsoftware voor zelfsturende auto's bij de 2016 Top Ten Automotive Startups van LA's AutoMobility

- Winnende bedrijven te zien op AutoMobility LA, op de LA Auto Show, van 14 tot 17 november

- Top drie winnaars podium-mentoring krijgen door beroemde durfkapitaalverstrekker

LOS ANGELES, 22 september 2016 /PRNewswire/ -- Vandaag heeft AutoMobility LA(TM) [http://www.automobilityla.com/] (van de Los Angeles Auto Show), de samensmelting van de Connected Car Expo (CCE) en de pers- en handelsdagen, de finalisten aangekondigd van de Top Ten Automotive Startups(TM)-wedstrijd. De veelzijdige finalisten, gekozen uit meer dan honderd inschrijvingen, zijn unieke startups die vorm geven aan dagelijkse transport- en mobiliteitssector. De top tien startups van dit jaar omvatten onder andere drijfbare milieuvriendelijke auto's, de paraatheid van hulpverleners, carpoolen voor vrouwen en software-infrastructuur voor het bouwen van auto's zonder bestuurders. De complete lijst van de Top Ten Startups van 2016 is als volgt:-- Argus Cyber Security [https://argus-sec.com/], een bedrijf dat
inbouw-cyberbeveiligingpakketten voor auto's en aftermarket
connectiviteitsplatforms aanbiedt.
-- EverCharge Inc. [http://www.evercharge.net/], een grootschalig
EV-oplaadsysteem voor meerdere voertuigen, dat het bezit van EV voor
iedereen toegankelijk maakt.
-- HAAS Alert [https://www.haasalert.com/], een mobiel
voertuig-tot-voertuig-platform dat preventieve meldingen doorgeeft aan
auto's en automobilisten.
-- LISNR, Inc [http://lisnr.com/], een bedrijf dat ultrasone
communicatietechnologie tussen telefoon en auto ontwikkelt, met gebruik
van bestaande hardware voor sleutelloze toegang, autobetalingen en
voertuigpersonalisatie.
-- PolySync [https://polysync.io/], een besturingssysteem voor de hoge
bandbreedte- en hoge informaticavereisten van geheel zelfsturend
autorijden.
-- See Jane Go [https://seejanego.co/], een carpool app door vrouwen voor
vrouwen, die een veiligheid en vertrouwen waarborgt die bij veel
bestaande 'car sharing'- en lift-apps ontbreekt.
-- Spatial.ai [http://spatial.ai/], een geospatiale app die de cultuur en
sfeer van stedelijke gebieden aangeeft aan gebruikers, door
big-data-analyse van sociale media.
-- Spira4u Co. [http://www.spira4u.com/], een alternatief voor de
automarkt, gebouwd op veiligheid, betaalbaarheid en
milieuvriendelijkheid, en hoofdzakelijk gemaakt van schuim met hoge
dichtheid.
-- URBAN626 [http://www.urb-e.com/], een bedrijf dat lichtgewicht,
opvouwbare, persoonlijke voertuigen maakt voor 'last-mile' reizen. URB-E
haalt een snelheid van 24 km per uur, heeft een 32 km actieradius en is
klein opvouwbaar voor op in de bus, trein of kofferbak.
-- YourMechanic [https://www.yourmechanic.com/], een opvraagbare
marktplaats om monteurs met de beste reputatie te kunnen vinden, die
direct naar uw auto toe komen.

"We zijn blij dat we dit jaar wederom onze top tien Automotive Startups wedstrijd houden," zei LA Auto Show en AutoMobility LA Voorzitter en CEO, Lisa Kaz. "We zoeken elk jaar naar bedrijven die door middel van technologie en mobiliteit het gezicht van de automotive sector op alle mogelijke manieren blijven veranderen. We zijn zonder twijfel begonnen aan de nieuwe automotive sector, en wij zijn verheugd dat we aandacht kunnen schenken aan deze echt innovatieve bedrijven, die over de hele wereld transport bevorderen."

De winnende Top Ten Startups krijgen de gelegenheid om te exposeren om de AutoMobility LA van dit jaar, die plaatsvindt in het Technology Pavilion, naast het Los Angeles Convention Center. De startups zullen worden voorgesteld in aanwezigheid van meer dan 4.500 media en 20.000 van de meest invloedrijke thought-leaders in de branche, waaronder autofabrikanten, tech-titanen, ontwerpers, ontwikkelaars, startups, investeerders, dealers, overheidsfunctionarissen, analisten en anderen.

De Top Ten zullen worden uitgedund tot drie finalisten, en alle drie die bedrijven krijgen tijdens AutoMobility LA 2016 een mentoringsessie van Silicon Valley belegger Bill Tai, op het podium. Na de live-mentoring wordt de winnaar aangekondigd. De winnaar van de hoofdprijs van de Startup top tien krijgt de kans om de 2017 Extreme Tech Challenge (XTC) bij te wonen,een internationaal gerenommeerde techwedstrijd die plaats vindt op Necker Island. De hoofdprijswinnaar krijgt de gelegenheid kennis te maken met de leden van het Extreme Tech Challenge team, de finalisten en de sponsors. Naar verwachting maakt Sir Richard Branson als speciaal gast onderdeel uit van de XTC-jury.

De top tien finalisten zijn gekozen door de raad van advies van Automobility LA, die bestaat uit senior executives van bedrijven waaronder Aeris Communications, Elektrobit, Ellis & Associates, General Electric, Google, Itron, Local Motors, Lyft, Nokia Growth Partners, NVIDIA, Pandora en Strategy Analytics.

Over de Los Angeles Auto Show en AutoMobility LA
De Los Angeles Auto Show (LA Auto Show®) werd opgericht in 1907 en is elk jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen. In 2016 werden de pers- en handelsdagen samengesmolten met de Connected Car Expo (CCE) om samen AutoMobility LA(TM) te worden, de eerste vakbeurs in de branche die technologie en de auto-industrie samenbrengt om de meest dringende problemen rond de toekomst van transport en mobiliteit te bespreken. AutoMobility LA 2016 zal worden gehouden in het Los Angeles Convention Center van 14 tot 17 november. Tegelijkertijd zullen debuten van autofabrikanten worden voorgesteld. De LA Auto Show is open voor het publiek van 18 tot 27 november. AutoMobility LA is de plek waar de nieuwe auto-industrie zaken doet, baanbrekende producten onthult en strategische aankondigingen doet in aanwezigheid van de internationale media. De LA Auto Show wordt onderschreven door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt geëxploiteerd door ANSA Productions. Voor bijkomende informatie en het laatste shownieuws, volg LA Auto Show op Twitter twitter.com/LAAutoShow [https://twitter.com/LAAutoShow] of op Facebook facebook.com/LosAngelesAutoShow [https://www.facebook.com/LosAngelesAutoShow] en meld u aan voor alerts op http://www.laautoshow.com/ [http://www.laautoshow.com/]. Voor meer informatie over AutoMobility LA, bezoek http://www.automobilityla.com [http://www.automobilityla.com/].

AutoMobility LA(TM), Top Ten Automotive Startups (TM) , Connected Car Expo®, LA Auto Show® en Los Angeles Auto Show (TM) zijn het exclusieve eigendom van ANSA Productions, Inc.

Mediacontacten:
Breanna Buhr/Sanaz Marbley
JMPR Public Relations
818-992-4353
bbuhr@jmprpublicrelations.com [mailto:bbuhr@jmprpublicrelations.com]
smarbley@jmprpublicrelations.com [mailto:smarbley@jmprpublicrelations.com]


Los Angeles Auto Show


Web site: http://www.LAautoshow.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234