Te koop: Stad.nl, de online winkelstad van Nederland

Stad.nl. de eerste online winkelstad van Nederland voor kleine en bijzondere winkels, gegoten in een uniek visueel concept van gezellige straatjes en een heus Stadsplein inclusief Stadhuis en burgemeester, staat te koop. De oprichters, Mabel Mangnus en Helene van der Meijs, hebben hiertoe moeten besluiten omdat de schaalgrootte die nodig is voor een florerende online winkelstad wegens gebrek aan kapitaal niet kan worden bereikt.

"Het is jammer dat het ons niet zelfstandig lukt om Stad.nl te laten uitgroeien tot een grote welvarende Stad. Hier is een grote partij voor nodig", zegt medeoprichter Mabel Mangnus. Dat er vanuit de kleine winkelier behoefte is aan het concept van Stad.nl is meer dan bewezen. Na de lancering van de eerste versie in 2012, vestigden zich in 1 maand meer dan 400 winkels, variërend van mode-, interieur- en kinderwinkels tot een goudsmid en een vlinderstrikken winkel. De ontwikkeling van de Stad ging verder. Om uniek aanbod te waarborgen is er een strenge selectie op winkels; winkels met kleine merken, duurzame en handgemaakte producten. In 2014 werd de nieuwe versie van Stad.nl gelanceerd met een centrale kassa zodat bezoekers ook gelijk konden afrekenen. Ook werd er een 2de website gebouwd, de zogenaamde Stadskrant, waarin alle producten, aanbiedingen en nieuwtjes uit de winkels overzichtelijk als 'lijst' werden getoond. Stad.nl heeft het Thuiswinkel Waarborg Certificaat waardoor de bezoeker weet dat winkelen in Stad.nl 100% veilig is. "Een belangrijk punt omdat veel consumenten huiverig zijn om bij kleine en onbekende winkels online te winkelen", stelt Helene van der Meijs.

"De digitale winkelstad is gebouwd, een goed uitgedachte online winkelomgeving met alles erop en eraan, maar naast een mooi product heb je ook veel bezoekers nodig voor honderden tot duizenden winkels. Hier is meer marketingkracht en kapitaal voor nodig en dit kunnen wij zelfstandig niet invullen. Daarom bieden wij Stad.nl nu te koop aan", aldus Mabel Mangnus.

Stad.nl cross mediaal uitbrengen op interactieve TV en mobiel zou een volgende stap zijn. Vanuit diverse partijen is er al eerder interesse getoond om Stad.nl uit te geven op interactieve televisie. "Het entertainmentgehalte van Stad.nl is groot, zoals ook tijdens het real life winkelen met leuke straatjes, compleet ingerichte winkels, personeel en een muziekje". Helene van der Meijs vervolgt: "En een mobiele versie is een 'must have' in deze tijd. We hadden zelf graag de resources gehad om dit te kunnen realiseren".

Het concept Stad.nl
Stad.nl, de eerste winkelstad op het internet, is gebaseerd op de volgende bouwstenen:

Samen sterk; online winkelplatform voor kleine en unieke winkels
Stad.nl wil kleinere, unieke winkels een podium op het internet bieden. Duizenden leuke en kleine webwinkels zwerven ergens op het internet in de hoop dat iemand ze toevallig ontdekt. Ieder dag beginnen er weer een paar en stoppen er helaas te veel. Voor internet geldt dat je gevonden wordt als iemand het juiste zoekwoord intikt op Google of een prijsvergelijkingsite. Helaas zijn deze kanalen voor kleine winkels erg duur en worden deze kanalen gedomineerd door de grote webwinkels. In Stad.nl worden deze kleine winkels gebundeld en door het toevoegen van de stadskassa word er een online warenhuis gevormd. Consumenten kunnen van het ene naar het andere winkeltje hoppen, alles in 1 mandje stoppen en in 1 keer afrekenen, met slechts 1 keer verzendkosten.

Betrokkenheid en Diepgang; aandacht voor het verhaal achter een product
Stad.nl is gebaseerd op de "slow" beweging waarbij alles met meer aandacht, diepgang en betrokkenheid wordt beleefd. Producten werden altijd getoond in de context, de winkel van de ondernemer, gevestigd in een thema straat (Modegracht, Kinderlaantje) van de stad. "Voor de ondernemer is er alle ruimte om zichzelf te presenteren en zijn verhaal en passie met de bezoeker te delen. Slow shoppen kan ook snel, want naast het hoppen van de ene naar de andere winkel kun je ook kiezen voor de Stadskrant waar alle producten uit alle winkels met filter opties overzichtelijk onder elkaar zijn gezet. Zo kun je alle aanbiedingen of alle tassen in de Stad zien.

Een mooie bestemming; online stad met straten en winkels, stadskrant, events
Stad.nl is geen 'doorlink of vergelijkingssite' maar een 'bestemming' en toont geen droge lijsten van producten. De stad is visueel van opzet. Bezoekers krijgen een compleet beeld van een winkel en het verhaal achter een product. Ook hoeven zij eens een keer niet van te voren te bedenken waar ze naar op zoek zijn (en via een zoekwoord zoeken), maar kunnen zij zich laten verrassen door het gevarieerde aanbod van de winkels, net als in de echte stad.

Sluiten de poorten van Stad.nl nu?
Jarenlang hebben de oprichters met veel liefde en inzet hun energie gegeven aan het uitbouwen van Stad.nl. Nog steeds geloven zij in het concept want als kleine online speler kun je alle hulp gebruiken om zichtbaar te zijn en wil je graag profiteren van schaalvoordelen die collectiviteit oplevert. Ook is het voor bezoekers interessant om één plek te bezoeken waar je kunt winkelen bij vele kleine winkels met een uniek aanbod.
Echter om te kunnen slagen heeft Stad.nl een bepaalde schaal nodig met meer bezoekers en winkels met een breder assortiment. Stad.nl is op dit moment een te kleine speler in het huidige internet landschap en zoekt een koper die Stad.nl kan laten groeien.

Tot 5 oktober a.s. kunnen er nog bestellingen worden geplaatst in Stad.nl. Daarna is de Stad tot 1 november te bezoeken voor het bekijken van winkels en producten maar de kassa is gesloten.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie of extra beeldmateriaal kunt u terecht bij Mabel Mangnus of Helene van der Meijs via email info@stad.nl of op 0416-666001.

Stad.nl

plaats:
Heusden
website:
http://www.stad.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234