Coateq lanceert hightech binnenverf: 'THERMOSHIELD LUMEN'

Coateq b.v. voegt een innovatie toe aan haar assortiment van duurzame energiebesparende muurverven: THERMOSHIELD LUMEN

Haarlem, 22 september 2016 - Coateq BV, exclusief importeur van ThermoShield in de Benelux, heeft vandaag ThermoShield LUMEN officieel gelanceerd in Nederland. ThermoShield LUMEN vormt een nieuwe generatie klimaatverf voor binnentoepassingen. LUMEN koppelt een hoge lichtreflectie aan een hoge lichtdiffusie, wat leidt tot minder energieverbruik en een hoger visueel comfort.
ThermoShield LUMEN wordt geproduceerd door SICC Coatings GmbH in Berlijn. Vanaf nu kunnen vastgoedeigenaren, architecten, kleurdesigners, lichtplanadviseurs en eindgebruikers profiteren van de voordelen en esthetiek van deze hightech verf.


ThermoShield LUMEN is een premium kwaliteit uiterst matte verf voor binnenmuren en plafonds en bevat thermokeramische membraan technologie afkomstig uit de ruimtevaart. Miljoenen microscopische gevacumeerde keramische 'bubbles' geven ThermoShield LUMEN unieke lichtreflecterende, energiebesparende en comfortverhogende eigenschappen. ThermoShield LUMEN is een milieuvriendelijke damp-open verf op waterbasis en bevat geen weekmakers en vrijwel geen oplosmiddelen (( 2 g/ltr).
ThermoShield LUMEN is in alle NCS, Sikkens en RAL-kleuren verkrijgbaar. Dit biedt architecten, planners en kleurdesigners de ultieme ontwerpvrijheid om met ongelimiteerde mogelijkheden kleurencombinaties te maken. LUMEN geeft letterlijk licht en kleur aan het hedendaagse architectonische landschap.

Meer licht en minder energieverbruik*
Door significant méér weerkaatsing van licht via wanden en plafonds is er met ThermoShield LUMEN minder (kunstmatig) licht nodig en kan het aantal kunstlichtbronnen worden verminderd. Hierdoor is er minder energie nodig om een gebouw te verlichten en daalt de energierekening en CO2-uitstoot. ThermoShield LUMEN kan een ruimte echt lichter maken en zo bijdragen aan een meer duurzame wereld.

Meer verlichtingscomfort
ThermoShield LUMEN verhoogt de verlichtingssterktes van wanden en plafonds ten opzichte van de taakgebieden en kan daarbij zorgen voor een juiste helderheidbalans binnen de ruimte. Ook zorgt LUMEN voor een hogere gelijkmatigheid van de verlichting en kan daarmee hinderlijke contrast-verschillen voorkomen (zonder zichtbare spiegeling, minder schaduwvlakken).
ThermoShield LUMEN brengt ontwerp en functionaliteit naar een hoger niveau en draagt bij aan gezondheid, welzijn, (werk)plezier en de productiviteit van mensen in kantoren, scholen, zorgcentra en andere commerciële omgevingen.

Prestatiemeting
De verlichtingsprestaties van ThermoShield LUMEN zijn gemeten in overeenstemming met de herziene NEN 1891*, een erkende norm voor meting en toetsing van de verlichtingssterkte, de luminanties en de diffuse-reflectiefactoren van oppervlakken en werksituaties in gebouwen.
Extern en onafhankelijk licht-onderzoek volgens NEN 1891 door Meutzner Light Vision toont in het brede kleurengamma van ThermoShield LUMEN aan dat deze geavanceerde verf
"best in class" waarden behaalt, die veel hoger zijn dan van de reguliere professionele bouwverven. De minimale verbetering (bij wit, RAL 9010) geeft al een verbetering te zien van maar liefst 12%!
ThermoShield LUMEN levert in iedere kleur ongeëvenaarde resultaten. Zo levert de kleur zwart (RAL 9005) een verbetering van meer dan 400%!

Presentatie
Tijdens de Vakbeurs Energie 2016 -hét platform voor duurzame energieopwekking en duurzame energiebesparing- in de Brabanthallen in Den Bosch (4 t/m 6 oktober a.s.) zullen de uitzonderlijke lichtprestaties van ThermoShield LUMEN nader toegelicht worden door Ronald Gronsveld, lid van de NEN-commissie verlichting en Europees afgevaardigde op het gebied van de Fotobiologische veiligheid van LED-verlichting voor de Europese normcommissie CEN/TC.

Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan workshops "Effect en verschillen van diffuse LED-verlichting op wandafwerking zoals verf t.o.v. LED-verlichting met lenssystemen en mogelijke gevaren van LED-verlichting met lenzen" die gegeven worden door Ronald Gronsveld.

Voor algemene informatie:
ThermoShield
Tel: +31 (0)23 532 65 63
Mail: info@thermoshield.nl
www.thermoshield.nl

Geplaatst in:

Coateq

plaats:
Haarlem
website:
http://www.coateq.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234