CEO van Enerkem ontvangt 2017 Clean16 Sustainability Award

MONTREAL, September 21, 2016 /PRNewswire/ --Vincent Chornet uitgeroepen tot leider in de categorie Clean Tech , een van de 16 categorieën van Canada's 2017 Clean50 awards van Delta Management Group  
Enerkem Inc. (http://www.enerkem.com [http://enerkem.com ]), een fabrikant van biobrandstoffen uit afval en chemicaliën, is verheugd om bekend te maken dat Vincent Chornet is genoemd bij de prestigieuze 2017 Clean16 awards. Delta Management Group en de Clean50 organisatie hebben vandaag Canada'sClean50 Awards [file:///C:\Users\apajtash\AppData\Local\Temp\fd444db4-3509-448c-9e0f-f045b3028d0b\www.cle an50.com ] bekendgemaakt. Hierbij worden 50 personen in 16 verschillende categorieën (waaronder Clean Tech) erkend die in de afgelopen 2 jaar het meest hebben gedaan om de zaak van duurzaamheid en schoon kapitalisme in Canada te bevorderen.
"De 2017 Clean16 zijn werkelijk de leiders van de leiders op het gebied van in duurzaamheid in Canada. Door de concurrentie voor de bovenste plek hadden we dit jaar in alle gevallen veel goede keuzes - en om geselecteerd te worden uit zo'n sterke groep van collega's is echt een bewijs van de bijdrage die Vincent Chornet heeft geleverd om te helpen bij het duurzamer maken van Canada voor alle Canadezen," aldus Gavin Pitchford, CEO van Delta management Group.
"Ik ben zeer vereerd om de Clean16 award in ontvangst te nemen, en ik moet deze erkenning delen met het hele Enerkem-team wiens kennis van wereldklasse en uitzonderlijke betrokkenheid nog elke dag indruk op mij maken. Dankzij deze geweldige combinatie kan Enerkem een ​​verschil maken en bijdragen aan de oplossing van een aantal van de meest urgente milieu-uitdagingen waar onze planeet voor staat. Ook wil ik mijn oprechte dank uitspreken voor onze partners en investeerders die ons steunen terwijl wij ons leiderschap in duurzaamheid in Canada en in het buitenland blijven vestigen," verklaarde Vincent Chornet.
Vincent is de leidende kracht achter de ontwikkeling van Enerkem sinds de oprichting van het bedrijf. In totaal heeft hij C $ 435 miljoen bijeengebracht in verschillende financieringen en de lancering geleid van de eerste full-scale faciliteit van Enerkem - en van de wereld - om niet-recycleerbaar huishoudelijk afval om te zetten in transportbrandstoffen en chemicaliën. Deze geavanceerde bioraffinaderij, die zich bevindt in Edmonton, Canada, werd onlangs de allereerste ISCC-gecertificeerde* fabriek ter wereld om vast stedelijk afval om te zetten in biomethanol [http://enerkem.com/newsroom/?communique_id=122557 ]. Volgend jaar wordt het productaanbod verder uitgebreid naar ethanol. Dankzij de Enerkem Alberta Biofuels-faciliteit kan de stad Edmonton de afleiding van haar afval vanuit stortplaatsen verhogen van de huidige 50% tot maximaal 90%. Hierdoor wordt de uitstoot van broeikasgassen met 60% per jaar verminderd in vergelijking met benzine, terwijl de fabriek voldoende biobrandstoffen genereert om jaarlijks 400.000 auto's van brandstof te voorzien. Dit vestigt een nieuwe norm in slim afvalbeheer en lokale productie van schone brandstoffen en chemicaliën voor gemeenschappen over de hele wereld. Het bedrijf maakt nu gebruik van haar aanzienlijke intellectuele eigendomsrechten, verworven in de loop der jaren door een ongekende ontwikkeling van hoogwaardige technologie, om meer Enerkem bioraffinaderijen in te voeren over de hele wereld.
Over Enerkem   
Enerkem maakt biobrandstoffen en hernieuwbare chemicaliën uit afval. Met haar eigen technologie zet Enerkem niet-recycleerbaar huishoudelijk afval om in methanol, ethanol en andere op grote schaal gebruikte chemische tussenproducten. Het hoofdkantoor van Enerkem is gevestigd in Canada. Enerkem is eigenaar van een volledige commerciële faciliteit in Alberta en een demonstratie-installatie en een proefinstallatie in Quebec. Het bedrijf ontwikkelt aanvullende bioraffinaderijen in Noord-Amerika en wereldwijd, op basis van haar modulaire productie-aanpak. De technologie en faciliteiten van Enerkem dragen bij aan de diversificatie van de energiemix en maken alledaagse producten groener, terwijl tegelijkertijd een duurzaam alternatief wordt geboden voor storten en verbranden. http://www.enerkem.com [http://enerkem.com ]  
Over Delta Management Group / Canada's Clean50  
Toonaangevend onderzoeksbureau in duurzaamheid en cleantech, Delta Management Group, werd in 2011 opgericht en blijft de hoofdbeheerder van Canada's Clean50 awards , gecreëerd om jaarlijks 50 duurzaamheidsleiders uit alle sectoren in Canada te identificeren, te erkennen en te verbinden, met het oog op het bevorderen van begrip, samenwerking en innovatie in de strijd om de gevolgen van klimaatverandering onder de 1,5 graden te houden.  Aanvullende onderscheidingen erkennen ook de 10 opkomende leiders en de top 15 duurzaamheidsprojecten van het jaarhttp://www.clean50.com
* ISCC: International Sustainability & Carbon Certification  
Contactpersonen voor de media:     
Annie Paré 
Director of Communications 
Enerkem Inc. 
+1-514-875-0284, x. 251 
apare@enerkem.com 


 
Gavin Pitchford 
Delta Management Group 
+1-416-925-2005 x 2300 
gpitchford@deltamanagement.com   


 Enerkem Inc.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234