Theatergroep Mar&Co speelt wervelende Vrede en Recht show in Museon

Vanochtend hebben ruim 300 Haagse scholieren een speciale interactieve theatershow bijgewoond in het Museon over het thema Vrede en Recht. De voorstelling maakte onderdeel uit van het Museon programma in het teken van het Just Peace Festival.

Moment van ontroering in het programma was de verhandeling over de vlucht van Bashira, het 11 jarige meisje dat in 2014 met haar ouders, broertjes en zusjes vluchtte uit Syrië naar het Za'atari vluchtelingenkamp, het grootste vluchtelingenkamp in het Midden-Oosten. Zij staat symbool voor de miljoenen Syrische vluchtelingen die door het geweld in hun land op de vlucht zijn geslagen.
Maar er was ook blijdschap. Leerlingen van groep 7a van OBS De Zonnebloem wonnen de Vrede en Recht Quiz in de show en namen de Gouden Vredes Bokaal 2016 mee naar school. Met dit leerlingenevenement vond de aftrap plaats van het Just Peace Festival in het Museon.

Kijk voor meer informatie op www.justpeacethehague.com

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Vanaf medio oktober programmeert het museum de nieuwe tentoonstelling One Planet die is opgebouwd uit 17 componenten, allen verbonden aan één van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Het thema Vrede en Recht raakt een aantal van deze doelen.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl

Rob de Winter | Communicatie & Marketing
Contact 070-3381421 / 06 10905384 | rdwinter@museon.nl
Museon Stadhouderslaan 37 | 2517 HV Den Haag | museon.nl

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234