Inschrijving Waterinnovatieprijs verlengd tot 28 september

Heeft u een vernieuwend idee of een baanbrekend initiatief op het gebied van water dat toepasbaar is binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen? Stuur uw project dan in! De uiterste inschrijfdatum voor de Waterinnovatieprijs is verplaatst van 21 september naar 28 september 2016.

Nieuwe technieken, nieuwe manieren van denken of werken op het gebied van de kerntaken van de waterschappen maken kans op de Waterinnovatieprijs in de vaste categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water.

Waterbewustzijn
Er is dit jaar ook een nieuwe categorie: Waterbewustzijn. Hoe zorgen we ervoor dat Nederlanders zich meer bewust worden van het feit dat waterveiligheid, schoon en voldoende water in onze delta niet vanzelfsprekend zijn?

Inschrijven kan via Waterinnovatieprijs.nl. Op de site vindt u de inzendcriteria en worden alle inzendingen gepubliceerd. Projecten die al eerder hebben meegedaan aan de Waterinnovatieprijs kunnen opnieuw deelnemen als er een duidelijke ontwikkeling in het project zichtbaar is. Een vakjury beoordeelt de innovaties.

Prijsuitreiking
De prijzen in de verschillende categorieën worden op feestelijke wijze uitgereikt op 17 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort. De winnaars ontvangen een glazen kunstwerk van Gert Bullée en krijgen daarnaast een intensief versnellingstraject met een looptijd van negen maanden.

Het gaat hierbij om een traject op maat waarbij een innovatiemakelaar de winnaar op weg helpt bij de realisatie of marktintroductie van de innovatie. Dit traject wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen, STOWA, de Topsector Water en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water. De Nederlandse Waterschapsbank is partner van de Waterinnovatieprijs.

Geplaatst in:

Voor meer informatie: Judith de Jong, Unie van Waterschappen, jjong@uvw.nl, 06-23195597

Unie Van Waterschappen

plaats:
Den Haag
website:
http://www.uvw.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234