'Niemand is zijn stoornis': Cliënten GGZ Friesland tonen talent

** Persbericht/uitnodiging **

'Niemand is zijn stoornis':
Cliënten GGZ Friesland tonen hun talent

Onvoorspelbaar, onbekwaam en onaantrekkelijk: dat zijn de meest voorkomende en hardnekkigste vooroordelen over mensen met een psychiatrische/psychische aandoening. Door al deze vooroordelen wordt er wel eens vergeten dat het nog steeds over een persoon gaat. Een persoon die zoveel meer is dan alleen maar zijn psychiatrische/psychische stoornis.

Weg met de vooroordelen!
Eén op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychische stoornis. Uit onderzoek blijkt dat vooroordelen het moeilijker maken om werk te vinden en te behouden, toegang te krijgen tot voorzieningen, woonruimte te vinden en relaties aan te gaan. In onderstaande video verwijderen mensen met een psychiatrische stoornis letterlijk hun 'label' , waardoor hun talent zichtbaar wordt.

GGZ Friesland-video 'Niemand is zijn stoornis': https://www.youtube.com/watch?v=I-0_kVhQw2I

Talentenfestival
Op zaterdagmiddag 24 september laten we alle vooroordelen varen om te genieten van een heleboel talent. Deze middag laten cliënten, familieleden en medewerkers van GGZ Friesland vol trots hun talenten zien tijdens het Talentenfestival op het terrein Groot Lankum in Franeker. Theater-, muziek- of dansvoorstelling, schilderen, instrumenten bouwen, taarten bakken, voordrachtkunst, beeldende kunst en andere creatieve bezigheden - genoeg om te zien en om over te berichten!

Locatie
De locatie 'Groot Lankum' is een bijzondere, met veel historie. Op het terrein, waar GGZ Friesland meerdere klinieken heeft, gold het voormalige Psychiatrische Ziekenhuis in de Tweede Wereldoorlog als een veilige haven voor onder anderen Joodse onderduikers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Louwra Weisfelt, manager Marketing, Communicatie en Innovatie GGZ Friesland. Telefoonnummer: 058-2848715 of per e-mail: pr@ggzfriesland.nl

GGZ Friesland is dé instelling op het gebied van geestelijke gezondheid in Friesland. GGZ Friesland biedt een volledig en gevarieerd aanbod aan mensen met (ernstige) psychische problemen en psychiatrische stoornissen.

GGZ Friesland

plaats:
Franeker
website:
http://www.ggzfriesland.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234