Paul van Loon schenkt nieuwste boek aan Limburgs Museum

Kinderboekenschrijver Paul van Loon presenteerde vandaag zijn nieuwste boek over Dolfje Weerwolfje: MaanMysterie. Hij deed dit in Boekhandel Dominicanen in Maastricht, waar hij het eerste exemplaar van MaanMysterie overhandigde aan Linda Janssen, zakelijk directeur van het Limburgs Museum te Venlo. Van Loon en Janssen onthulden eerder deze week dat het Limburgs Museum in oktober 2017 een Paul van Loon tentoonstelling opent, waarin kinderen en hun ouders in de werelden van onder andere Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en De Griezelbus kunnen duiken. MaanMysterie is het eerste museumstuk dat opgenomen wordt in de tentoonstelling.

Paul van Loon: "Ik vind het fantastisch dat het Limburgs Museum met een tentoonstelling komt waarin mijn boeken de hoofdrol spelen. Zo kan je mijn boeken niet alleen beleven door ze te lezen, maar ook door er doorheen te dwalen. Je kunt straks een kijkje nemen in mijn hoofd. De tentoonstellingsmakers betrekken mij bij de totstandkoming van al die werelden en de eerste besprekingen beloven veel goeds!"

Linda Janssen, zakelijk directeur van het Limburgs Museum: "Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid wordt meer dan een heerlijke familietentoonstelling. We ontwikkelen ook activiteiten om laaggeletterdheid tegen te gaan. We zullen kinderen en volwassenen waar nodig bovendien overtuigen dat lezen en schrijven fantastisch is. En nog een tip van de sluier: de Griezelbus gaat door Limburg rijden!"

Paul van Loon onverminderd populair
Sinds Van Loon in 1983 zijn eerste boek publiceerde, is hij onverminderd populair. Dit jaar viert Paul van Loon dubbel feest: Dolfje Weerwolfje bestaat in 2016 20 jaar en De Griezelbus zelfs 25 jaar.
In januari ontving Van Loon een Gouden Boek voor Weerwolfgeheimen, ter ere van 100.000 verkochte exemplaren van deze titel. In diezelfde maand werd bekendgemaakt dat hij in 2015 met 10 titels in de Top 100 Meest Uitgeleende Boeken, via de openbare bibliotheken, de meest uitgeleende auteur is. De Nederlandse kinderen hebben meer dan 7 miljoen keer een boek van Paul van Loon gelezen. Zijn titels zijn ook internationaal verkrijgbaar; in o.a. Italië, Spanje, Engeland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Japan, China en Korea lopen Paul van Loon-fans rond. Van Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks, De Griezelbus en Meester Kikker zijn verfilmingen gemaakt. Ook dit theaterseizoen tourt de musical Dolfje Weerwolfje door Nederland.

MaanMysterie
Op een nacht staat er een geheimzinnige maan aan de hemel. En iedereen wordt verliefd: Dolfje, Leo, Noura en ook Valentijn de vampier. Zelfs opa weerwolf is verliefd op Engelien, een geheimzinnige gesluierde dame. En Timmie is verliefd op Kees, want hij kan heel goed voetballen. Maar er is iets niet pluis. Er klopt iets niet en langzaam verandert alles. Er dreigt een groot gevaar. Komt dat misschien door die mysterieuze maan?
MaanMysterie is geïllustreerd door Hugo van Look en sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek (5-16 oktober): Oma's en opa's - Voor altijd jong!

Inlichtingen: Charlotte Janssen, 077 352 2112
Foto's downloadable via www.limburgsmuseum.nl/pers/paul-van-loon

Limburgs Museum

plaats:
Venlo
website:
http://www.limburgsmuseum.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234