Den Haag viert grootste festival voor Vrede van Nederland

21-25 september: Just Peace Festival in het teken van Vrede & Recht

Van woensdag 21 tot en met zondag 25 september staat Den Haag geheel in het teken van vrede en recht. Met het jaarlijks terugkerende Just Peace Festival staat de stad vijf dagen lang stil bij de Internationale VN Dag van de Vrede op 21 september. Met ruim veertig activiteiten is Just Peace Festival het grootste vredesfestival van Nederland.

Ruim veertig vredesactiviteiten
Het vijfdaagse festivalprogramma bestaat uit een mix van muziek, podiumkunst, museale activiteiten, debat en sport. Bezoekers kunnen onder meer deelnemen aan de Vredesloop, binnenkijken bij internationale organisaties en meedoen met de verschillende activiteiten tijdens Peace in the Park. Ook worden er diverse kinderactiviteiten georganiseerd.

Enkele activiteiten uitgelicht:

Vredesloop
Tijdens de Vredesloop op zaterdag 24 september rennen deelnemers langs historische monumenten en locaties rondom het Vredespaleis. Er zijn diverse parcours, waaronder een kinderloop van 1,5 kilometer en een 5 en 10 kilometerloop voor volwassenen.

Internationale Open Dag
Den Haag telt ruim 240 internationale organisaties. Velen van hen openen op zondag 25 september, tijdens de Haagse Internationale Open Dag, hun deuren voor het publiek. Zo kunnen bezoekers onder andere een kijkje nemen achter de schermen bij het Joegoslavië Tribunaal, Unicef en de hoven van het Vredespaleis.

Peace in the Park
Op zondag 25 september vindt ook het festival Peace in the Park plaats: in de Paleistuin staan muziek, verhalen en andere activiteiten centraal. Het festival streeft ernaar om bezoekers bewust te maken van vrede en recht en hier actief iets mee te doen.

Voor het globale programma en meer informatie: www.justpeacethehague.com.

Den Haag Marketing

plaats:
Den Haag
website:
http://www.denhaagmarketing.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234