Maandag 19 september bouwstart Remise Haarlem

14 september 2016 - Maandag 19 september vindt de officiële bouwstart plaats van woningbouwproject de Remise aan de Leidsevaart in Haarlem. Ontwikkelaar Hoorne Vastgoed realiseert op het voormalige Connexxion-terrein 146 eengezinswoningen. Die zijn allemaal verkocht. Dat geldt ook voor 28 door Pré Wonen ontwikkelde appartementen. De bouw door Dura Vermeer vindt in fases plaats en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 gereed zijn. Een belangrijk onderdeel van het project vormt de eerder afgeronde vernieuwing van de circa 3500 vierkante meter grote Vomar Voordeelmarkt met 125 parkeerplaatsen op het dak en 127 in de Stephensonstraat.

De Remise is een binnenstedelijke ontwikkeling aan de rand van het Haarlemse stadshart. Die kwam mede op basis van overleg met omwonenden, de gemeente Haarlem en de toekomstige bewoners tot stand. Veel van hun wensen zijn verwerkt in het definitieve plan. Zo is bij het ontwerp van de woningen en appartementen rekening gehouden met een zo laag mogelijk energieverbruik. Dat resulteerde in het energielabel A++ (groen en zéér zuinig).

De naam van de wijk verwijst naar een roemrucht, circa 100 jaar omvattend verleden. In 1899 werd aan de Leidsevaart in Haarlem door de Eerste Nederlandse Electrische Tram Maatschappij (ENET) een remise gebouwd. De ENET exploiteerde de tramlijn Haarlem-Zandvoort. In 1904 werd die doorgetrokken naar Amsterdam. De blauwe trams vielen decennia lang niet weg te denken uit het Haarlemse straatbeeld. Maar in 1957 viel het doek. De tram legde het af tegen de bus van de NZH. Dit bedrijf bouwde na de sloop van de tramremise een grote buswerkplaats plus kantoren op het terrein. Na het opgaan in 1999 van de NZH in Connexxion verhuisden de bussen naar bedrijventerrein de Waarderpolder in Haarlem. Voor het aan twee kanten door woonwijken omgeven terrein tussen de Leidsevaart en de Stephensonstraat begint nu een nieuw leven.

Geplaatst in:

Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Hoorne Vastgoed, telefoon 0251-662280. Voor algemene informatie over Hoorne Vastgoed zie www.hoornevastgoed.nl.

Media zijn van harte welkom bij de bouwstart op maandag 19 september. Ontvangst vanaf 15.45 uur in een tent op de bouwlocatie (Stephensonstraat 50). Om 16.30 uur voeren enkele sprekers onder wie de Haarlemse wethouder Jeroen van Spijk het woord en aansluitend volgt in het bijzijn van toekomstige bewoners en omwonenden de feestelijke bouwstart.

Het meegezonden beeldmateriaal is vrij van rechten. Zie ook http://www.remisehaarlem.nl/nl/site/panorama-tour/61

Vastgoedontwikkelaar en belegger Hoorne Vastgoed werkt primair voor het zusterbedrijf Vomar Voordeelmarkt. Daarbij ligt een sterk accent op retail en woningbouw. Hoorne Vastgoed realiseerde in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht tientallen projecten. Die lopen in aard en omvang sterk uiteen, maar hebben één ding met elkaar gemeen: samenwerking met gemeenten, bewoners, ondernemers en andere direct betrokkenen op basis van kwaliteit en duurzaamheid. Door Hoorne Vastgoed gerealiseerde projecten worden meestal toegevoegd aan de eigen beleggingsportefeuille.

Hoorne Vastgoed

plaats:
Uitgeest
website:
www.hoornevastgoed.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234