Thoma Bravo kondigt financiële afronding van toonaangevend Fund XII aan: $7,6 miljard gericht op software- en technologiesectoren

Overtekend fonds gesloten op de harde grenswaardeCHICAGO en SAN FRANCISCO, 13 september 2016 /PRNewswire/ -- Thoma Bravo, LLC [https://thomabravo.com/], een toonaangevend investeringsbedrijf voor privaatvermogen, kondigde vandaag aan dat het de fondsenwerving voor Thoma Bravo Fund XII, haar meest recente hoofdfonds, heeft afgerond. Het fonds sloot op $7,6 miljard, waarbij het haar vaste grens bereikte en sterk overtekend werd. Fund XII zorgt ervoor dat Thoma Bravo beter investeringen van welke omvang dan ook kan najagen, in de beoogde software- en technologiesectoren. Sinds 2003 heeft Thoma Bravo meer dan 140 service-acquisities in de software- en technologie afgerond, met een bedrijfswaarde van ongeveer $30 miljard.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160706/386960LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160706/386960LOGO]

"Gedurende de afgelopen 15 jaar hebben we software- en technologiebedrijven de mogelijkheid gegeven om hun groei- en winstdoelen te realiseren, terwijl wij hen naar de volgende innovatiefase brengen", zei Orlando Bravo, een managing partner bij Thoma Bravo. "Wij bedanken alle investeerders voor de kans die ze ons gegeven hebben om ons model te blijven implementeren, terwijl wij ons bereik in deze dynamische branches uit hebben kunnen breiden."

Thoma Bravo blijft investeren in Fund XII met zijn 'buy and build' strategie, waarin het bedrijf met het bestaande bedrijfsmanagement samenwerkt aan operationele verbeteringen, investeringen in groei-initiatieven en het zoeken naar winstgevende acquisities. Enkele van de meest recente investeringen van Thoma Bravo zijn toonaangevende technologiebedrijven zoals Qlik, Riverbed en SolarWinds.

"De softwarebranche gaat een nieuwe fase in van seculaire groei, terwijl het zich uitbreidt naar alle segmenten van de economie. Significante branchetrends, waaronder veranderingen aan de zakelijke modellen van softwarebedrijven en de huidige ontevredenheid met de publieke vermogensmarkten, hebben gezorgd voor een nieuwe kans voor privaat vermogen in de softwarebranche. Wij rekenen erop dat Fund XII Thoma Bravo in staat zal stellen zijn leidende positie voort te zetten op deze zich steeds verbeterende en spannende plek", zei Bravo.

Over Thoma Bravo, LLC Thoma Bravo is een toonaangevend bedrijf voor privaatvermogen dat zich richt op de servicebranches in software en technologie. Met een reeks fondsen met een waarde van meer dan $17 miljard aan kapitaaltoezeggingen werkt Thoma Bravo samen met managementteams van bedrijven voor de invoering van best practices in de bedrijfsvoering, investeringen in groei-initiatieven en het bereiken van winstgevende acquisities die bedoeld zijn om omzet en verdiensten te versnellen, waarbij de waarde van het bedrijf wordt vergroot. Representatieve portfoliobedrijven uit het heden en verleden zijn brancheleidende bedrijven zoals Datatel, Digital Insight, Entrust, SonicWall, Network Instruments, Hyland Software, Deltek, Blue Coat Systems, Elemica, Riverbed, Compuware en SolarWinds. Het bedrijf heeft kantoren in San Francisco en Chicago. Ga voor meer informatie naar www.thomabravo.com [http://www.thomabravo.com/].

Contactpersoon media: Matthew Gorton Hiltzik Strategies +1-212-776-1161 mgorton@hstrategies.com [mailto:mgorton@hstrategies.com]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160706/386960LOGO


Thoma Bravo, LLC


Web site: http://www.thomabravo.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234