"Heliocare capsules hebben bewezen UV-beschermend effect"

Onlangs drukte KWF haar bezorgdheid uit over de effectiviteit van Heliocare orale capsules als UV-bescherming. Ze wijst erop dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de werking van deze capsules, die volgens haar dan ook niet in aanmerking komen als alternatief voor zonnebrandcrèmes.

Volgens HDP Medical was KWF zich daarbij echter niet bewust van de uitvoerige wetenschappelijke bewijzen die dit product ondersteunen, en van het feit dat het product aangewezen is ter aanvulling van zonnebrandcrèmes, dus niet ter vervanging van dergelijke crèmes.

Twintig jaar onderzoek naar de eigenschappen en werking van het product resulteerde in meer dan 40 originele gecontroleerde publicaties in toonaangevende en internationale medisch-wetenschappelijke tijdschriften, waaronder belangrijke publicaties in het Journal of the American Academy of Dermatology en het Journal of the European Academy of Dermatology. Die publicaties ondersteunen de effectiviteit en veiligheid van Heliocare capsules bij medische problemen die verergerd worden door UV-blootstelling.

Voor Dr. Salvador Gonzalez, een dermatoloog die aan Harvard University werd opgeleid en vroeger onderzoek deed naar Heliocare, is er geen twijfel mogelijk: "Heliocare kan helpen om de huid te beschermen, doordat het de weerstand tegen schade door de zon verhoogt. Het helpt zonnebrand en huidveroudering door de zon te voorkomen, beschermt de huid tegen immunologische en DNA-schade en kan worden gebruikt als aanvullende behandeling bij aandoeningen die het gevolg zijn van blootstelling aan de zon".

Stephan Marks, esthetisch arts in Amsterdam, verwoordt het zo: "Heliocare capsules zijn uiteraard geen alternatief voor zonnebrandcrèmes. Beschermende crèmes en kleren, de zon vermijden, het zijn allemaal maatregelen die van fundamenteel belang zijn om beschadiging van de huid door de zon te voorkomen. Maar omdat Heliocare capsules extra bescherming bieden, zijn ze ideaal als aanvullende bescherming naast zonnebrandcrèmes, zeker bij huidproblemen die te wijten zijn aan blootstelling aan de zon".

Heliocare capsules bevatten Fernblock(r), een gestandaardiseerd extract van Polypodium leucotomos dat rijk is aan antioxidanten, en zijn verkrijgbaar in 2 vormen: Heliocare Ultra-D en Heliocare Oral.

HDP Medical
Verdeler Heliocare BENELUX
www.hdpmedical.be

Geplaatst in:

HDP Medical

plaats:
Belgie
website:
http://www.hdpmedical.be

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234