Harry Potter(tm): The Exhibition komt naar Nederland

HARRY POTTER(tm): THE EXHIBITION
KOMT NAAR NEDERLAND!

Tentoonstelling opent naast de CineMec in Utrecht op 11 februari 2017

Tickets zijn vanaf vrijdag 16 september om 10.00 uur beschikbaar via www.harrypotterexpo.nl

Vanaf 11 februari 2017 krijgen Harry Potter(tm) fans in Nederland eindelijk de kans om de vermaarde tovenaarswereld van Harry Potter binnen te stappen met Harry Potter(tm): The Exhibition!
Sinds de wereldpremière in Chicago, heeft de unieke tentoonstelling al meer dan 4 miljoen bezoekers verwelkomd in o.a. Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel. En vanaf februari is Harry Potter: The Exhibition eindelijk te zien in Nederland: Naast de CineMec in Utrecht Leidsche Rijn.
Tickets voor de tentoonstelling zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 16 september om 10.00 uur via www.harrypotterexpo.nl

In samenwerking met Warner Bros. Consumer Products, heeft GES een ervaringsgerichte tentoonstelling van maar liefst 1400m2 gecreëerd. Bezoekers wandelen door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks. MOJO werkt samen met GES voor deze tentoonstelling in Utrecht.

"We zijn trots dat we deze bijzondere tentoonstelling naar Utrecht brengen.", aldus Frederik van Alkemade (Promoter Special Events) van MOJO, "Fans komen dichterbij de tovenaarswereld dan ooit hier in Nederland!
Harry Potter: The Exhibition is een must-see voor alle leeftijden".

"We zijn verheugd om samen met MOJO de magie van Harry Potter naar Nederland te brengen", aldus Eddie Newquist, chief creative officer bij GES. "Harry Potter: The Exhibition heeft miljoenen bezoekers uit steden over de hele wereld verwelkomd tijdens de tour en blijft fans verbazen met de duizenden rekwisieten en kostuums."

Zodra ze binnenkomen worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein(tm) afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De tentoonstelling bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor(tm) toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos.

Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal(tm) zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In het klaslokaal Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische stoel.

De tentoonstelling in Utrecht is dagelijks geopend t/m 30 juni 2017. Tijdens de tentoonstelling wordt er gewerkt met entree tickets met tijdslots, de laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 16 september om 10.00 uur via www.harrypotterexpo.nl.

Een exclusieve audiotour is afzonderlijk beschikbaar, met behind-the-scenes info over het maken van de Harry Potter films en extra commentaar door de producenten en ontwerpers van de kostuums en decors.

Harry Potter: The Exhibition
Locatie: Naast de CineMec - Utrecht (Berlijnplein 100, Utrecht)
Datum: Van 11 februari t/m 30 juni 2017

Tickets vanaf Euro 14,50 (excl. servicekosten) zijn te koop via www.harrypotterexpo.nl

Audio guides zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Mediapartners:
RTL
Pathé

Geplaatst in:

Contact:

MOJO
Angelique Kramer
Marketing & Communicatie Manager
+31 152 121 980
a.kramer@mojo.nl

Warner Bros. Consumer Products GES
Stephanie Clark Lea Antonio
Director, Public Relations Director, Marketing
+1 (818) 954-7308 +1 (818) 638-5949
stephanie.clark@warnerbros.com lantonio@ges.com

Over MOJO
MOJO is dé concert- en festival organisatie in Nederland en is onderdeel van Live Nation, een wereldwijde beursgenoteerde live entertainment organisatie. Naast zo'n 200 concerten per jaar en een aantal grote festivals, waaronder Lowlands en het North Sea Jazz Festival, is MOJO ook verantwoordelijk voor een aantal Family & Special Events zoals Cirque du Soleil, Walking With Dinosaurs, de live-shows van Cesar Millan, Bodies - The Exhibition en andere grote evenementen en tentoonstellingen.

Over Global Experience Specialists (GES)
GES, onderdeel van Viad Corp (NYSE: VVI), is een wereldwijde serviceprovider voor live evenementen. Ze produceren tentoonstellingen, conferenties, congressen, bedrijfsevenementen en entertainment belevingen. GES levert diensten met betrekking tot elk onderdeel van shows, audiovisuele ondersteuning, innovatief design, marketing, resultaatmeting en deelnemersregistraties. Dit alles op een globale schaal. GES heeft partnerships met belangrijke shows en merken, zoals Warner Bros. Consumer Products, MAGIC, International Woodworking Fair, Bell Helicopter en L'Oreal. GES' National Servicenter(r) behaalde voor het zevende jaar op rij een plek in de Ad Age lijst van de "World's 50 Largest Agency Companies." Voor meer informatie, bezoek www.ges.com.

Over Warner Bros. Consumer Products
Warner Bros. Consumer Products, onderdeel van Warner Bros. Entertainment, is één van de belangrijkste licentiehouders en merchandising organisaties van de wereld.

HARRY POTTER, characters, names and related indicia are trademarks of and (c) Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights (c) JKR. (s16)

MOJO

plaats:
Delft

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234