Samenwerking van Endemol Shine Group en thePlatform® voor Online Syndicatie-oplossing

mpx platform als unieke publicatieoplossing voor digitale content van Endemol Shine GroupSEATTLE, AMSTERDAM en LONDEN, 10 september 2016 /PRNewswire/ -- thePlatform, de grootste leverancier van online oplossingen voor videopublicatie en videomanagement, heeft vandaag aangekondigd dat Endemol Shine Group, de wereldwijde maker, producent en distribiteur van content, het bedrijf heeft gekozen voor multi-platform video-syndicatiediensten.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160908/405821LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160908/405821LOGO]

Endemol Shine Group zal het mpx [https://www.theplatform.com/products/] videopublicatiesysteem van thePlatform gebruiken om haar distributiestrategie te centraliseren en toekomstbestendig te maken. De werkstroom is ontworpen op een manier die zorgt voor de integratie van bijkomende platforms en distributiekanalen zodra die beschikbaar of commercieel relevant zijn voor de grote hoeveelheid digitale content van de Endemol Shine Group, dat wil zeggen, van wereldwijde successen zoals Mr. Bean en Fear Factor tot de integratie van online-first content en merken van haar vooraanstaande online producent Endemol Shine Beyond.

Het mpx videopublicatiesysteem biedt gecentraliseerde uploads van video's, een eenvoudig management van de werkstroom, metadata management, abonneemanagement, transacties, de handhaving van kijkrechten en een geautomatiseerde publicatie op verschillende apparaten en videospelers. Een groot aantal content-eigenaren over de hele wereld gebruikt het systeem, waaronder Talpa Media en Engage Sports Media.

"mpx biedt een perfecte combinatie van instrumenten zodat de Endemol Shine Group haar syndicatiedoelen gemakkelijk kan bereiken. De set is ontworpen op een manier die een uiterst efficiënte online publicatie en distributie met één enkel instrument mogelijk maken voor alle videomaterialen. De gebruiker ervaart vooral eenvoud en efficiëntie. We zijn heel blij dat de Endemol Shine Group onze mpx-instrumenten heeft gekozen om haar strategieën voor tegeldemaking en het bereiken van een groter publiek te optimaliseren en uit te breiden door middel van de automatisering van de syndicatie naar meerdere platforms. Eén van de voordelen hiervan is dat het bedrijf de volledige controle over haar eigen content behoudt," zei Neil Berry, Vicepresident en Uitvoerend Directeur EMEA bij thePlatform.

De Directeur Strategie en Commerciële Ontwikkeling van de Endemol Shine Group, Wim Ponnet, zei, "Door met thePlatform samen te werken, kunnen we kijken naar bijkomende uitmuntende online diensten en kunnen we de nu al grote online aanwezigheid van de Endemol Shine Group verder uitbreiden naar een breder publiek toe. Door mpx te gebruiken als ons instrument voor publicatie en syndicatie, kunnen we er zeker van zijn dat de kwaliteit overeenstemt met de content van wereldklasse die we produceren, ongeacht het platform dat het publiek hiervoor gebruikt."

Meer informatie over thePlatform kunt u vinden op www.thePlatform.com [http://www.theplatform.com/].

Over thePlatform

thePlatform® is het toonaangevende bedrijf voor videomanagement en -publicatie in de televisie-industrie. Veel bedrijven gebruiken thePlatform als hun cloud-gebaseerde, centrale hub voor het beheer, de tegeldemaking en de distributie van shows, films en andere video's op schermen in de hele wereld. Haar klanten zijn onder meer de top-50 meest bekeken kabelprogrammanetwerken, top-omroepen, de grootste leveranciers van betaaltelevisie in de wereld en OTT-abonnementsdiensten. thePlatform is opgericht in 2001 als een onafhankelijke dochterneming van Comcast Cable, gevestigd in Seattle. Het bedrijf heeft kantoren in New York, Washington DC, Toronto, Londen en Sydney. Voor meer informatie: www.thePlatform.com [https://www.theplatform.com/].

Over Endemol Shine Group

Endemol Shine Group is een wereldwijde krachtpatser op vlak van content die content van wereldklasse creëert voor alle platforms.

Als producent en distributeur werkt Endemol Shine Group langs een unieke lokale en mondiale as van 120 bedrijven op meer dan 30 markten die zich bezighouden met het maken van boeiende en inspirerende content.

Een aantal van haar mondiale successen zijn al lang bestaande programma's zonder scripts zoals Masterchef, Big Brother en Your Face Sounds Familiar. In de hele wereld is er een nieuwe generatie aanpassingen van deze shows, waaronder The Brain (Duitsland), Hunted and The Island (VK), Spelling Star (Australië), Big Music Quiz in Frankrijk, en nog veel meer. In 2015 kwamen de reizende formats van het bedrijf uit elf verschillende landen waar de groep aanwezig is.

Ook de drama-portefeuille van Endemol Shine Group is internationaal en divers, met veelgeprezen wereldwijde hits zoals Humans, Peaky Blinders, Black Mirror, Kingdom, Grantchester, The Fall en Broadchurch (elk verkocht in 100 of meer markten), evenals de recentere hits Intersection (Turkije), Springtide (Zweden) en Penoza (Nederland). Naast te worden uitgezonden over de hele wereld, zijn de Zweedse Bron/The Bridge en het Israëlisch Orpheus Project met succes aangepast voor verschillende lokale regio's.

De bekroonde digitale productie- en distributiestudio van de groep, Endemol Shine Beyond, helpt adverteerders en merken om een enorm publiek te bereiken over de hele wereld door middel van populaire online content en kanalen, waaronder Legends of Gaming van eSports en het lifestyle-merk ICON, elk met lokale aanpassingen in vele markten.

Met haar andere iconische hits zoals Deal or No Deal, Mr. Bean, The Biggest Loser, The Money Drop, en nog vele andere, heeft de Endemol Shine Group in totaal 733 producties op haar naam staan in meer dan 50 talen in meer dan 68 gebieden in 2015, met uitzendingen op 256 kanalen in de hele wereld.

Alle namen van producten, merken en diensten in dit persbericht zijn eigendom van hun moederbedrijven. De referenties ernaar verwijzen niet naar officiële steun of onderschrijving voor thePlatform of haar producten en diensten.

Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20160908/405821LOGO


thePlatform


CONTACT: Sally Reid / Clare Plaisted, Plaisted Reid Communications, +447801 752224, info@prcoms.com


Web site: http://www.thePlatform.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234