Het Deense TDC richt zich tot thePlatform en TV App Agency om van BLOCKBUSTER® een toonaangevend home entertainment-platform te maken

thePlatform's mpx-videomanagementsysteem is gekozen voor de lancering van TVOD en electronic sell-through en biedt het iconische BLOCKBUSTER-merk aan de Noordse landenSEATTLE, AMSTERDAM en LONDON, 9 september 2016 /PRNewswire/ -- thePlatform, het toonaangevende publicatiebedrijf van white label-video, heeft vandaag bekendgemaakt dat het door het Deense telecombedrijf TDC is geselecteerd voor de ontwikkeling van het nieuwe online TVOD- en electronic sell-through-platform voor het geliefde home entertainmentmerk "BLOCKBUSTER", dat zal worden gelanceerd in de Noordse regio.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160909/405948LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160909/405948LOGO]

thePlatform's mpx [https://www.theplatform.com/products/mpx/]-videomanagementsysteem levert de infrastructurele CMS-backbone voor het project, dat zal worden gelanceerd met 8.000 titels. Het volledig geïntegreerde mpx-commercial portal is zo aangepast dat het naadloos aansluit op de OTT-gebruikersinterface die is ontwikkeld door TV App Agency. Belangrijker nog, mpx biedt eenvoudige configuratie voor flexibel betalen, promotieactiviteiten, en symbolische betalingen ter ondersteuning van de BLOCKBUSTER-acties, zoals drie films voor DKK99 - de toonaangevende marketingboodschap van het verleden die Denen erg aanspreekt en nu een sleutelrol zal vervullen bij de introductie van het merk in de Noordse streamingruimte.

Om te kunnen voldoen aan TDCʹs ambitieuze marktintroductietijd en strategische doelen heeft thePlatform de handen ineen geslagen met TV App Agency, die een verfijnde app template-solution hebben ontwikkeld voor de gebruikersinterface. Deze samenwerking heeft BLOCKBUSTER in staat gesteld om hun OTT-solution in enkele weken te implementeren.

Casper Hald, Hoofd van BLOCKBUSTER bij TDC Group licht toe: "We hebben onze initiële versie intern ontwikkeld, maar na een jaar op de Deense markt realiseerden we ons dat we experts nodig hadden om ervoor te zorgen dat het eenvoudig is om je voor de dienst aan te melden, eenvoudig om te betalen en dat het ogenblikkelijk werkt met robuuste schaalbaarheid. Door de samenwerking met thePlatform en TV App Agency konden wij snel naar de markt gaan met de flexibiliteit ons te onderscheiden van andere diensten. Het is ons gelukt om een dienst te bouwen die eenvoudig is te gebruiken door de eindgebruiker, en tegelijkertijd brengen we onze rijk gevulde contentbibliotheek naar de vele schermen van consumenten."

Neil Berry, Vice President en Managing Director, EMEA bij thePlatform vertelt: "De ontwikkeling dat consumenten altijd en overal naar een scherm willen kijken blijft groeien. De eigenaren van content hebben te maken met teruglopende marktintroductietijden en toegenomen concurrentie om de tijd en het geld van consumenten. Door het gebruik van TV App Agency's innovatieve template-gebaseerde solutions kunnen wij de beste diensten samenbrengen en bieden we snelle ontwikkeling van gebruikersinterfaces op alle apparaten. Daarnaast leveren wij een consistente gebruikerservaring, ongeacht het platform of apparaat."

"BLOCKBUSTER had snel een volledige end-to-end OTT-solution nodig die kon voorzien in ruim bereik en ruime differentiatie", aldus Bruno Pereira, Directeur en oprichter van TV App Agency. "Door gebruik van het vooraf in thePlatform geïntegreerde TVA-Template konden wij functionaliteiten ontwikkelen op de apps waardoor BLOCKBUSTER kan stralen in deze markt met een consistente gebruikerservaring op meerdere apparaten en geweldige commerce-functies. Belangrijker nog is dat we er vertrouwen in hebben dat het bedrijf zijn activiteiten kan schalen met twee toonaangevende partners die de beste zijn in hun soort."

Meer informatie over thePlatform is beschikbaar op www.thePlatform.com [https://www.theplatform.com/].

Over thePlatform

thePlatform® is het toonaangevende videomanagement- en publicatiebedrijf van de televisie-industrie. Bedrijven rekenen op thePlatform als hun cloud gebaseerde, centrale hub voor het managen, verkopen en distribueren van programmaʹs, films en andere videoʹs op ieder scherm over de hele wereld. Klanten zijn onder meer de meerderheid van de top 50 van meest bekeken kabelnetwerken, topomroepen, de grootste providers van betaaltelevisie ter wereld, en exploitanten van OTT-abonnementen. thePlatform, opgericht in 2001, is een onafhankelijk dochterbedrijf van het in Seattle gevestigde Comcast Cable, met vestigingen in New York, Washington DC, Toronto, London, en Sydney.

Alle producten, merken en diensten die worden genoemd in dit persbericht blijven eigendom van hun moederbedrijven en wijzen niet op officiële ondersteuning of aanbeveling van thePlatform of haar producten en diensten.

Over TV App Agency

TV App Agency werkt met toonaangevende merken en helpt ze met het begrijpen, plannen, ontwikkelen en slagen van hun apps op een breed scala van aangesloten apparaten. De TV App Engine is een 'Develop Once/Deploy to Many' platformonaghankelijke app-samensteller, beschikbaar als een Software-as-a-Service (SaaS), en biedt lage kosten, maximum bereik, snellere to-market apps voor merken door de ontwikkeling van één enkele broncode voor implementatie en onderhoud op de meeste Smart TV-platformen.

Met onze boeiende TVA-template kunnen wij u nu een snellere solution bieden voor alle OTT-platformen.Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20160909/405948LOGO


thePlatform


CONTACT: Sally Reid/Clare Plaisted, Plaisted Reid Communications, +44 7801752224, info@prcoms.com


Web site: https://www.theplatform.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234