VIDEO: Eerste mandje Zeeuwse Platte Oesters gepresenteerd

Link naar de video

Productpresentatie 1e oogst Zeker Zeeuws(r) Platte Oesters bij Herman den Blijker in Rotterdam


Allerlei bereidingen van eerste oogst echte Zeeuwse Platte Oesters bij Las Palmas onder leiding van Herman den Blijker


GOES/COLIJNSPLAAT/ROTTERDAM - De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct viert de nieuwe oogst van dit seizoen van de echte Zeeuwse Platte Oester op donderdag 8 september met de feestelijke overhandiging van het eerste mandje aan Herman den Blijker in Las Palmas te Rotterdam.

Deze platte oesters mogen als enige het door de stichting uitgegeven certificaat Zeker Zeeuws(r) Streekproduct dragen. Met de officiële overhandiging wil de stichting samen met de erkende oesterleveranciers Schmidt Zeevis en Adri & Zoon een jaarlijks evenement creëren, zoals dat ook met de eerste baal mosselen, het eerste haringvaatje en de eerste Oosterscheldekreeft gebeurt.

Het Zeker Zeeuws keurmerk garandeert dat het gaat om oesters die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. Naast Zeeuwse platte oesters zijn er ook Zeeuwse 'creuses' die het Zeker Zeeuws(r) Streekproduct keurmerk mogen voeren. Het keurmerk is mede geïnitieerd door de Provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar echte streekproducten.


In Nederland worden platte oesters en creuses gekweekt. De Zeeuwse Platte wordt geroemd als dé Koningin onder de oesters, met een zeer verfijnde smaak. Deze unieke smaak komt volgens kenners door de fijne aroma's van algen én de vele zonuren die Zeeland rijk is. De Zeker Zeeuws oesters groeien op in de Grevelingen en in de Oosterschelde. Hier zijn de omstandigheden ideaal.

Mede daarom willen Schmidt Zeevis en Adri & Zoon zoveel mogelijk oesters leveren met het Zeker Zeeuws keurmerk. Als huisleverancier overhandigt Schmidt Zeevis het eerste mandje platte oesters aan Herman den Blijker van Restaurant Las Palmas te Rotterdam.
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tom Rietveld e-mail: tomrietveld@me.com Mob: 0651217918 of Sabine Verburg e-mail: info@zekerzeeuws.nl Mob: 06-20272799.

T. Rietveld Participatie B.V.

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234