OnderhoudNL: 'FNV zaait bewust cao-onrust'

FNV zet werknemers op het verkeerde been. Dat zegt ondernemersorganisatie OnderhoudNL op basis van de uitlatingen die door de vakbond worden verspreid. FNV verstrekt middels de haar bekende actie-pamfletten en bijeenkomsten bewust onvolledige en onjuiste gegevens aan de medewerkers en tevens aan de media. Hierbij probeert FNV de feitelijke voorlichting te frustreren.

OnderhoudNL heeft ruim 1,5 jaar met FNV onderhandeld. Het is niet gelukt om met FNV afspraken te maken over een moderne cao. Niet tijdens formele gesprekken en ook niet tijdens informele gesprekken. FNV was ook niet bereid tot een dialoog. Nu OnderhoudNL dan wel met een andere partij tot een principeakkoord komt, kan FNV dit niet verkroppen en toont zich een slecht verliezer.

FNV heeft in deze anderhalf jaar meermaals onjuiste informatie naar buiten gebracht waarmee zij doelbewust OnderhoudNL wilde beschadigen en de bedrijfstak wil treffen. Eerder meldde FNV al dat de cao niet was opgezegd, terwijl de FNV zélf een bevestigingsbrief van de opzegging naar OnderhoudNL heeft gestuurd. OnderhoudNL publiceerde deze brief onlangs. Het meest kwalijke vindt OnderhoudNL dat FNV weigerde om zelfs aan tafel bij het ministerie van Sociale Zaken de branche integraal te helpen de 6 maanden onderbreking voor een volgend arbeidscontract te kunnen verkorten naar 3 maanden! Terwijl dat de grootste kans op vast werk is. Dit zeer belangrijke punt is nu met de andere vakbond, de LBV wél overeengekomen. Dat steekt FNV.

Ook de mededeling dat zo'n 50% van de schilders is aangesloten bij FNV en CNV is pertinent onjuist. Volgens vakbondsbronnen vertegenwoordigt CNV 140 schilders en FNV slechts 560 van de ongeveer 14.000 die onder deze cao vallen. Ruim 90% van alle schilders en onderhoudsspecialisten zijn werkzaam bij lidbedrijven van OnderhoudNL . OnderhoudNL zet zich daarom in om feitelijke voorlichting te geven aan al deze vakmensen.

Tenslotte noemt FNV de LBV een 'obscuur bondje' dat geen leden onder de schilders heeft? Dit is ook volstrekt onjuist. Ten eerste is LBV al in 1969 opgericht, heeft inmiddels ruim 20 cao's afgesloten, waarvan een aantal zelfs samen met de FNV! De LBV heeft in de schildersbedrijfstak bijna net zoveel leden als de vakbond CNV, de andere vakbond waarmee OnderhoudNL eerder onderhandelde.

Geplaatst in:

OnderhoudNL

plaats:
Waddinxveen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234