Privacyschenders gezocht - Nominaties Big Brother Awards 2016 geopend

Vanaf vandaag kan iedereen privacyschenders namen en shamen door ze te nomineren voor een Big Brother Award. Tot en met 16 oktober kunnen personen, bedrijven of overheden via bigbrotherawards.nl worden genomineerd voor de Publieksprijs. Daarna kan iedereen stemmen op de drie kandidaten die het vaakst genomineerd zijn. Degene met de meeste stemmen wint op 14 november 2016 de Publieksprijs tijdens het Awardgala in de Stadsschouwburg Amsterdam. Big Brother is watching you, en die ene avond kijken we terug.

"Op tv, in de krant, in je online nieuwsfeed - voortdurend horen we over mensen, bedrijven en overheden die het niet zo nauw nemen met privacy." zegt Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom. "Eens per jaar staan we daarom stil bij de ergste privacyschenders om aan de hand daarvan te zien hoe het gesteld is met ons grondrecht. Tegelijkertijd laten we zien wat je zelf zoal kunt doen."

Over de Big Brother Awards
De Big Brother Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de grootste privacyschenders van het afgelopen jaar. 
De uitreiking wordt georganiseerd door Bits of Freedom, dé Nederlandse organisatie die opkomt voor vrijheid en privacy op internet. Het doel is om met een serieuze knipoog aandacht te vragen voor de staat van privacy in Nederland. De identiteit en gegevens van inzenders worden uiteraard niet openbaar gemaakt.

Vorig jaar waren zowel Minister Plasterk als de Amsterdamse korpschef Aalbersberg zo sportief om de prijs in een bomvolle Stadsschouwburg op te halen. Max Schrems won de positieve Felipe Rodriguez Award, omdat hij het gezicht is geworden van het Europees verzet tegen privacyschendingen door Facebook. Daarnaast is hij ook de initiatiefnemer van de zogenaamde 'Safe Harbor'-rechtszaak die de Amerikaanse bescherming van de privacy van Europeanen ter discussie stelde.

- Wil je op de hoogte gehouden worden van de genomineerden en winnaars, of de uitreiking van de awards bijwonen? Neem dan contact op met Daphne van der Kroft: +31 6 4280 0968 / daphne.vanderkroft@bof.nl;
- Download een perskit met beelden van de vormgeving via [check link];
- Voor meer informatie over de Big Brother Awards: bigbrotherawards.nl, de nominaties worden toegevoegd via bigbrotherawards.nl/nomineer-nu/, de gebruikte hashtag is #BBA16;
- Er is ook meer informatie over de winnaars van vorig jaar, ook zijn er foto's en opnames van vorige jaargangen beschikbaar (zo ook van de speech van Edward Snowden in 2014);
- Voor meer informatie over Bits of Freedom, zie bof.nl.

Bits of Freedom

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234