Atradius breidt wereldwijde aanwezigheid uit

AMSTERDAM, September 7, 2016 /PRNewswire/ --- Aziatische markt uitgebouwd met Zuid-Korea 
-Versteviging aanwezigheid in Afrika 
Atradius, Nederlands grootste kredietverzekeraar, breidt via strategische samenwerkingsverbanden haar geografisch bereik uit op twee continenten. Zo versterkt zij haar aanwezigheid in Zuid-Korea en Zuid-Afrika.
Zuid-Korea 
Atradius heeft onlangs een licentie verkregen van de Koreaanse Dienst Financieel Toezicht om in Zuid-Korea actief te zijn. Zij zal lokaal polissen verstrekken met ondersteuning van de Seoul Guarantee Insurance Company (SGIC). Hiermee neemt de aanwezigheid van Atradius op de Aziatische markt toe naar in totaal 14 landen, die via verschillende Aziatische dochterbedrijven en satellietkantoren worden bediend.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150513/743985 )

De Zuid-Koreaanse economie is één van de meest gediversifieerde en technologisch geavanceerde ter wereld en laat solide groeivooruitzichten zien. "Zuid-Korea is voor Nederland één van de belangrijkste afzetmarkten in Azië en ook investeerders weten hun weg naar dit land steeds vaker te vinden. Ik ben dan ook blij dat Atradius met deze uitbreiding nu fysiek aanwezig is in deze belangrijke markt", vertelt Tom Kaars Sijpesteijn, algemeen directeur van Atradius Nederland.
Afrika 
Mutual & Federal, de oudste verzekeraar voor korte termijn dekkingen in Zuid-Afrika, heeft een aanbod van Atradius om 25 procent van de aandelen van de Credit Guarantee Insurance Corporation of Africa Ltd (CGIC) over te nemen, geaccepteerd.
"CGIC - de leidende kredietverzekeraar in Afrika - werkt al geruime tijd samen met Atradius om onze wereldwijde klanten die actief zijn op het Afrikaanse continent te ondersteunen", aldus Kaars Sijpesteijn. "Dankzij deze acquisitie kunnen CGIC en Atradius hun reikwijdte in Zuid-Afrika, dat een belangrijke handelspartner is van Nederland, en de rest van het continent verder uitbreiden".
De voorgestelde transactie is onderhavig aan goedkeuring van interne en regelgevende instanties en de uitkomst van een due diligence-onderzoek, met als doel deze tegen het eind van dit jaar af te ronden.
EINDE PERSBERICHT
Over Atradius  
Atradius biedt wereldwijd tal van diensten op het gebied van kredietverzekering tot incasso via strategische aanwezigheid in 50 landen. Atradius heeft toegang tot kredietinformatie over 200 miljoen bedrijven wereldwijd. De producten van Atradius op het gebied van kredietverzekering, borgstelling en incasso helpen bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico's die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet. Atradius maakt deel uit van Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), een van de leidende verzekeraars in Spanje en een wereldleider op het gebied van kredietverzekering.
Noot aan de redactie (niet voor publicatie) 
http://www.atradius.nl                    
Twitter [http://twitter.com/atradiusnl ] | LinkedIn [http://www.linkedin.com/company/atradius-nederland ] | Youtube [http://www.youtube.com/atradiusnl ]                    


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150513/743985


Atradius N.V.


CONTACT: Voor meer informatie: Atradius, Corporate Communications &Marketing, Mariëlla Dalstra-van Emst, Tel. +31 (0)20 553 2394, Mob. +31(0)6 1297 8985, E-mail: mariella.dalstra@atradius.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234