Kinderzorg MST bekroond met gouden smiley

MST krijgt voor haar kindgerichte zorg de hoogst haalbare waardering van de Stichting Kind en Ziekenhuis: de Gouden Smiley!
MST het enige ziekenhuis in de regio Twente dat in het bezit is van de Gouden Smiley.
De Gouden Smiley staat voor een goede informatievoorziening naar kind en ouders. Kind en ouders worden actief betrokken in behandelkeuzes zoals afspraken over pijnbestrijding. Belangrijk is ook een veilige- en kindvriendelijke omgeving, met aandacht voor de gevoelens van het kind en ouders.

Kinderen en ouders zijn gevraagd om de Ervaringsmonitor van de Stichting Kind en Ziekenhuis in te vullen. Hierop kwamen heel veel reacties.

MST gebruikt de ervaringsmonitor om vanuit het perspectief van het kind en ouders de zorg te verbeteren. Zo is bijvoorbeeld een vrolijke bewegwijzering in de vorm van een muurtekening aangebracht van de hoofdingang van het nieuwe MST naar het Vrouw Kind Centrum. Ook is een kindvriendelijke acute onderzoekskamer ingericht.

'We zijn blij met deze erkenning. Goud is de hoogst haalbare erkenning. Maar we gaan natuurlijk niet achterover leunen. We zijn altijd op zoek naar manieren om de zorg voor onze patiënten te blijven verbeteren' aldus Lisette Wegdam, kinderarts.

Binnenkort wordt de Gouden Smiley door de Stichting Kind en Ziekenhuis aan MST overhandigd. Kinderen spelen de hoofdrol in dit feestelijke gebeuren.
Zij mogen dan o.a. de Gouden Smiley vlag hijsen of zich laten schminken als een Gouden Smiley.

Geplaatst in:

Medisch Spectrum Twente

plaats:
Enschede
website:
https://www.mst.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234