Online opening academisch jaar van OU met minister Bussemaker

De opening van het academisch jaar van de Open Universiteit vindt 5 september 2016 online plaats met een gesprek tussen de rector magnificus Anja Oskamp, en studenten. Ook minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker werkt mee aan de uitzending. Thema is de ontwikkeling van het hoger onderwijs in een wereld die steeds digitaler wordt. Zijn er grenzen aan digitalisering? En hoe toegankelijk is het hoger onderwijs? De opening vindt plaats op 5 september 2016 van 19.00 tot ca. 19.40 uur en is live te volgen.

Toegankelijkheid
Minister Bussemaker benadrukt het belang van toegankelijk hoger onderwijs en beperking van de studieuitval. Zij wil dat meer studenten in vijf jaar het diploma halen en vindt dat hogescholen, universiteiten en de overheid samen een rol hierin hebben. Naast minister Bussemaker reageren Sietske Dijkstra, OU-alumna, promovenda en tevens rechter in Groningen, Robertjan Blomme, OU-alumnus en -hoogleraar, en Arent van der Feltz, collegevoorzitter van de Open Universiteit, op diverse stellingen rond het thema van de opening.

Uitzending volgen
De uitzending is live te volgen via de web van de Open Universiteit. Studenten kunnen (vooraf) gesprekspunten aandragen of tijdens de uitzending reageren op het gesprek. Na afloop zijn de volledige interviews te zien op de website.

Noot voor de redactie
De interviews met minister Bussemaker, Sietske Dijkstra, Robertjan Blomme en Arent van der Feltz staan na de opening academisch jaar op 5 september 2016 op de website (www.ou.nl/openingacademischjaar) van de Open Universiteit.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda de Kort, woordvoerder aan de Open Universiteit, tel. 045-5762392, of miranda.dekort@ou.nl. Algemene informatie over de Open Universiteit staat op www.ou.nl.

Open Universiteit

plaats:
Heerlen

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234